Liepos 28 d. Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos – buvusios kunigo seminarijos – kiemelyje vyko tradicinė seniūnijos šventė.

 

Šeštadienio rytą Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos prieigose bei stadione prasidėjusios sportinės varžybos tradiciškai priviliojo ne tik Veiverių krašto, bet ir aplinkinių savivaldybių sportininkus. Jie susirungė gatvės krepšinio 3×3, tritaškių metimo, futbolo 6×6 varžybose bei šaškių ir šachmatų turnyre.

 

Saulei persiritus per pusiaudienį Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos kiemelyje vaikus, jaunimą bei juos atlydėjusius vyresniuosius kvietė susipažinti Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės Prienų 206 kuopos Veiverių ir Skriaudžių būreliai, Suvalkijos šaulių 4-oji rinktinė bei Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC). Kai ARATC komanda visus mokė atliekų rūšiavimo bei perdirbimo naudos ir paslapčių, šauliai iš Marijampolės pristatė sunkius ir įmantrius Lietuvos šaulių naudojamus modernius ginklus. Tuo tarpų Prienų krašto jaunieji šauliai suteikė galimybę ir pašaudyti į taikinius, tiesa, mažiau pavojingais ginklais.

 

Kol vyresnėliai lenktyniavo, kuris pakels sunkesnį ginklą, mažesnieji dalyvavo sportinėse estafetėse, atrakcijose, kūrybinėse dirbtuvėse, žaidė žaidimus, pramogavo, na ir, žinoma, klausėsi savo bičiulių – mažųjų dainininkų koncerto ir plojo Veiverių šokėjams.

 

Jau vakarėjant į seminarijos kiemelį pradėjo rinktis ir kiti Veiverių krašto gyventojai bei svečiai.

 

Iškilmingai Veiverių seniūnijos vasaros šventę, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, pradėjo tradicinė šaulių, rajono valdžios bei pačių gyventojų eisena. O ją vainikavo LR Seimo nario Andriaus Palionio, Prienų rajono savivaldybės vadovų bei svečių sveikinimai.

 

Šventės metu buvo pasveikinti ir dieną vykusių varžybų nugalėtojai.

 

Netrukus į sceną atskubėjo ir vakaro koncerto atlikėjai. Šventės žiūrovams, klausytojams bei dalyviams savo dainas dovanojo Prienų krašto atlikėjai bei kolektyvai: Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro (KLC) vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Kankliukai“, vokalinis duetas Neringa ir Ramunė, Karolina Gustaitytė, Veiverių KLC vokalo studija „Cukraus pudra“ bei grupė „Evara“.

 

Baigiantis vakarui į sceną pakilo ir vaikinų trijulė „E.G.O“, nuo kurios dainų šėlo ne tik šių dienų jaunimas, bet ir tie, kurie grojant muzikai šėldavo savo jaunystėje – prieš kelias dešimtis metų. Daug energijos ir emocijų kupiną dainininkų pasirodymą baigė šventinis fejerverkas.

 

Sekmadienio rytą į Veiverių Šv. Liudviko bažnyčią skubėjo dar iš vakaro šventėje šėlę veiveriškiai bei jų bičiuliai. Čia vidurdienį prasidėjo tradiciniai Šv. Onos atlaidai, po kurių tradiciškai visi šv. Mišių dalyviai su pašventinta duona pajudėjo į tą patį A. Kučingio meno mokyklos parką. Čia seniūnijos šventę pratęsė šventinė agapė su Veiverių KLC folkloro ansambliu „Pasaga“, Veiverių KLC moterų vokaliniu ansambliu „Radasta“ bei Stakliškių KLC liaudiška kapela „Korys“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close