Pažėruose sužaliuos Stelmužės ąžuolo proanūkis

Liepos 21 dieną Šiluvoje buvo apdovanotas Pažėrų Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kunigas Kazimieras Skučas, pelnęs „ Šimtmečio amatų puoselėtojo“ nominaciją Lietuvos žemės ūkio ministerijos organizuotame konkurse „Lietuvos šimtamečiai ąžuolai“.

 

  Klebonas kun. Kazimieras Skučas (gim. 1934 m.) Dievui tarnauja jau per 50 metų. Jis atstatė sudegusią Sangrūdos bažnyčią, daug yra pasitarnavęs parapijose, kuriose dirbo. Daugiau kaip 30 m. kunigas tarnauja Veiverių bei Pažėrų parapijose. Šiuo metu yra Pažėrų parapijos klebonas.

  Visą savo laisvą laiką kunigas Kazimieras skiria žirgams ir savo mėgiamam amatui rimorystei – arklių pakinktų gamybai. Tai labai retas amatas Lietuvoje. Veiveriuose klebonas yra įkūręs rimorystės muziejų – bene vienintelį tokį Lietuvoje. Jame eksponuojama didelė kolekcija rimorystės įrankių, pakinktų, kamanų, bričkų ir karietaičių. Kazimieras Skučas mielai dalyvauja įvairiose edukacijose ir supažindina vaikus ir suaugusiuosius su rimorystės amatu. Šiais metais su Veiverių folkloro ansambliu „ Pasaga“ jis dalyvavo Lietuvos dainų šventėje.

  Visi konkurso „Lietuvos šimtamečiai ąžuolai“ nominantai buvo apdovanoti ąžuoliukais – legendinio Stelmužės ąžuolo sodinukais. Žolinės atlaidų metu, rugpjūčio 15 d., Pažėruose bus pradėtas sodinti Lietuvos šimtmečio, klebono kun. Kazimiero Skučo ąžuolų parkas, kuriame žaliuos ir stelmužiukas. Kviečiame dalyvauti ir dėkojame visiems, kurie balsavo už kleboną kun. Kazimierą Skučą. Taip pat dėkojame Prienų rajono savivaldybės merui už kun. K. Skučui suteiktą transportą į Šiluvą.

 

Pažėrų krašto bendruomenės centro pirmininkė Loreta Vaičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close