Dingusiojo ieškoję pareigūnai Prienų rajone rado narkotikų laboratoriją (nuotraukos, video)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vykdant vieno iš dingusio asmens paiešką šių metų pradžioje, į pagalbą pasitelkus Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnį, buvo ne tik rastas dingęs asmuo, bet ir pastebėtas vienas įdomesnių objektų. Pareigūnų dėmesį atkreipė vienas pastatas, kuris skleidė įtartinai didelį kiekį šilumos. Šia informacija susidomėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK KPONTV) pareigūnai, įtardami galimai vykdomą nusikalstamą veiką.

Jų nuojauta neapgavo – šią savaitę sulaikyta organizuota grupuotė, kuri galimai užsiėmė neteisėtu kanapių auginimu. Tyrimo metu kriminalistai Prienų rajone aptiko ne tik ūkinės paskirties patalpose kruopščiai įrengtą bei puikiai užmaskuotą patalpą kanapių auginimui, bet ir 2 kg galimai narkotinių medžiagų. Po ilgo ir kruopštaus tyrimo Kauno apskr. VPK KPONTV pareigūnai pirmadienį, liepos 16 d., sulaikė du vyrus ir vieną moterį. Atliktų kratų metu rastoje kanapių auginimo laboratorijoje aptikta visa reikalinga įranga kanapių daiginimui, auginimui, vėdinimui, apšvietimui, laistymui ir džiovinimui ir apie 2 kg galimai narkotinės medžiagos kanapių ir jų dalių. Taip pat rasta apie 350 kanapių augalų. Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai neleido į nelegalią rinką patekti daugiau kaip 2 000 dozių narkotinių medžiagų. Šio narkotinių medžiagų kiekio vertė nelegalioje rinkoje siekia apie 24 000 eurų. Užauginus bei realizacijai paruošus dar ir kitas, netoliese augintas kanapes, šie skaičiai taptų ženkliai didesni.

Sulaikytai moteriai, gimusiai 1969 m., ir vyrams, gimusiems 1962 m. ir 1961 m., skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai. Vienas iš sulaikytų asmenų (gim. 1962 m.) anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.                         

Organizuotos grupės nariams pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d., 260 str. 2 d. ir 265 str. 1 d. Už tai gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

https://youtu.be/mt6cjLyXsmM

Kauno apskr. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close