„Visi dideli dalykai iš tiesų yra paprasti“

Balandžio 10 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro mažojoje salėje šurmuliavo vaikai ir jaunimas. Čia pirmą kartą Prienuose vyko pavasarinis „WORKSHOP‘as su Vivaldi“ arba vaikų kūrybinės dirbtuvėlės.

Vivaldi gyveno Venecijoje, o ten nuo senų laikų vyksta Venecijos karnavalai, kurie visai Europai skelbia pavasario pradžią. Kūrybinėse dirbtuvėlėse Prienuose taip pat pakvipo pavasariu.

„Nuo idėjos iki WORKSHOP’o“, – taip šį projektą pavadino idėjos autorė,  Prienų meno mokyklos mokytoja Laima Šileikienė. Jo tikslas – įgyvendinti savo kūrybines idėjas ir burti mažas bendruomenes prasmingai ir naudingai veiklai, turiningam laisvalaikiui. Nuspalvinti gyvenimą įvairiausiomis spalvomis, padaryti jį nuotaikingą ir spalvingą. „WORKSHOP’as – galimybė veikti, kurti, augti, tobulėti ir keisti savo gyvenimą. Visų mūsų gyvenimą. Todėl nevadinčiau jo projektu“, – teigė šios idėjos autorė.

WORKSHOP‘o idėja, pasak L. Šileikienės, atkeliavo iš TTVAM idėjų mugės. „Ten mes nuvežėm savo idėją, už ją balsavo, bet mums labai patiko studentų WORKSHOP‘o idėja – kurti kalėdinius atvirukus žaismingai. Tai buvo taip linksma, smagu, jog sugalvojome kažką panašaus padaryti ir Prienuose. Vakarų pasaulyje WORKSHOP‘as daromas jau seniai, tai tiesiog smagi veikla, darant kažką kartu ir smagiai leidžiant laiką. Su savo partneriais, kurie visi yra čia, įgyvendinome būtent tokių kūrybinių dirbtuvėlių idėją, atspindinčią pavasarines  nuotaikas ir skatinančią žmogų keisti gyvenimą. Pagalvokime, kiek viso to: tolerancijos, pagarbos, pareigos, pagalbos, draugiškumo, meilės, bendravimo, bendradarbiavimo, partnerystės, tikėjimo, kūrybinės iniciatyvos, atsakomybės, yra mumyse? Štai kiek daug dalykų, kurie gyvenime yra svarbūs. Juk, gerai pagalvojus, visi dideli dalykai iš tiesų yra paprasti“, – kalbėjo viena iš organizatorių.

Anot L. Šileikienės, WORKSHOP‘as rekomenduojamas nuo 16 iki 25 žmonių grupei. Jame pristatomos įvairios idėjos – nuo kūrybinių iki mokslo. „Net labai garsios firmos daro WORKSHOP‘us, norėdamos suburti žmones į kolektyvą. Tai labai veiksminga veikla, leidžianti siūlyti, atrasti kelius, kuriais galima įgyvendinti kūrybines idėjas, ir visais atvejais pasiteisina. Kokia bebūtų žmonių grupė, veikla, po jos lieka įspūdis, nuotaika“, – teigė daugelio naujų vaikų žingeidumą skatinančių, kūrybiškumą lavinančių projektų ir idėjų autorė.

Kūrybinėse dirbtuvėlėse linksmai laiką leido didelis būrys vaikų. Kartu su Prienų meno mokyklos mokinių projektinės veiklos grupe projektą organizavo ir įgyvendino Prienų vaikų dienos užimtumo centras, Vaikų meninio lavinimo studija „Ramunėlė“ (vadovė Ramunė Liutvynskienė), Prienų kultūros ir laisvalaikio centras.

Visi kūrybinių dirbtuvėlių dalyviai prisistatė, kas jie tokie, ką labiausiai mėgsta daryti, kokių pomėgių turi. Linksmai ir žaismingai prasidėjusi veikla netrukus išsiplėtė po visus kūrybinių dirbtuvėlių kampelius. Viename jų įsikūrė visažo studija, kurioje buvo atliekamas spalvingas pavasarinis makiažas venecijietišku stiliumi ir kuriamos šukuosenos. Kitame – fotostudija, kurioje išgražinti modeliukai turėjo galimybę įsiamžinti fotosesijoje. Ši improvizuota studija, įrengta Venecijos kaukių šventės motyvais, ypač traukė vaikus. Dar kitame dirbtuvėlių kampelyje glaudžiai susėdę, pasitardami, bendraudami vaikai piešė paveikslus pavasariniais motyvais ir rašė geros nuotaikos receptus. Paskutiniajame grupelė dalyvių iš sukarpytų detalių turėjo sudėlioti mozaikas. Idėjos autoriai siekė, kad ir ši užduotis atitiktų projekto temą – kūrybinės dirbtuvėlės su Vivaldi, todėl sudėliojus mozaikas, jose galima buvo atpažinti žymiausius Europos ir viso pasaulio muzikus.

Skambanti klasikinė muzika labai patiko jauniesiems kūrėjams ir improvizuotojams, o keletą valandų trukęs darbas neprailgo. Tai veikiau buvo ne darbas, o maloni, kūrybiška veikla. „Svarbu ne geras rezultatas, o tas rezultatas, kurį vaikai gali patys pasiekti“, – džiaugėsi kūrybinių dirbtuvėlių organizatoriai.

Pabaigoje visi dalyviai pristatė savo kūrybą ir pasidalino įspūdžiais. Trumpą nuotaikingą programėlę dovanojo mažieji „Ramunėlės“ vaikų meninio lavinimo studijos dainininkai. O šventė baigėsi nuotaikos išraiška bendrame stende ir bendra nuotrauka.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close