Faustė Simonavičiūtė – 2018 metų atviro Lietuvos konkūrų čempionato vicečempionė

Birželio 21–24 dienomis Joniškio rajone, Ziniūnų kaime, jojimo sporto klube „Audruvis“ vyko pats svarbiausias Lietuvos žirginio sporto federacijos konkūrų sporto metų renginys – atviras Lietuvos konkūrų čempionatas, kuriame dalyvavo Veiverių žirgyne besitreniruojanti šešiolikmetė Prienų krašto atstovė Faustė Simonavičiūtė.

Faustė čempionate dalyvavo su dviem žirgais – šešerių metų Lagūna (savininkas Rimas Karmazinas) ir vienuolikos metų Saldi (savininkė Odeta Urbonienė).

Faustė tris čempionato dienas startavo jaunių užskaitos konkūruose. Visuose konkūruose buvo apdovanojami prizininkai, tačiau privalomi pirmos ir antros dienos konkūrai buvo kvalifikaciniai, po kurių į finalą pateko tik geriausiai pasirodę raiteliai.

Faustė vienintelė į finalą pateko su abiem žirgais. Bendroje dviejų dienų įskaitoje su Lagūna į finalą ji buvo reitinguota 3-ioje vietoje po puikaus pasirodymo pirmosios dienos greičio konkūre (kliūčių aukštis – 115 cm), kuriame užėmė 2-ąją vietą, o su Saldi į finalą ji buvo reitinguota 6-oje vietoje po poros klaidelių greičio konkūre, tačiau po puikaus pasirodymo labiausiai šio sporto specialistų vertinamame stiliaus konkūre (kliūčių aukštis – 120 cm), kuriame ji užėmė 2-ąją vietą, į priekį praleisdama tik svečio teisėmis dalyvavusią Latvijos raitelę.

Finaliniame konkūre su persirungimu (kliūčių aukštis – 125–130 cm), nusileidusi tik Latvijos raitelei ir Lietuvos jaunių čempionu tapusiam Nojui Chmieliauskui, Faustė Lietuvos jaunių užskaitoje su Saldi užėmė 2-ąją vietą, o su Lagūna – 6-ąją vietą.

Faustei buvo tik 9 metai, kai meilė žirgams ją nuvedė į netoli namų įsikūrusį Veiverių žirgyną, kuriame jos pirmuosius įgūdžius kantriai puoselėjo treneris Jonas Lukošius.

Už atsidavimą ir kantrybę toliau ugdant jaunąją raitelę Faustės šeima labai dėkoja treneriui Rimui Karmazinui, kuris, įžvelgęs mergaitės galimybę siekti aukštesnės kartelės, jau antrus metus treniruoja Faustę ir neskaičiuodamas savo asmeninio laiko ir pastangų sėkmingai padeda jai tobulėti. Taip pat labai dėkojame Prienų rajono savivaldybei už paramą, prisidedant prie Prienų krašto garsinimo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close