Joninių naktį Kašonių bibliotekos kiemelyje pražydo paparčio žiedas

Joninės – viena gražiausių ir įspūdingiausių vasaros švenčių, lydima burtų ir apeigų. Sako, kad Joninių naktį pražysta papartis, o ugnis, vanduo ir ąžuolas skleidžia paslaptingus garsus ir nuo pagonybės laikų kviečia susirinkti į vieną būrį.

 

Tad penktadienio vakarą ir į Kašonių bibliotekos kiemelį pro puošnų Joninėms paruoštą „bromą“, žydintį gėlėmis ir beržų vainiku, rinkosi Kašonių kaimo gyventojai, bendruomenės nariai, Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius, svečiai, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro kapela ir folklorinis ansamblis, vadovaujamas Ingridos Valentienės.

Bendruomenės pirmininkas Dalius Kabašinskas pasveikino visus gausiai susirinkusius į šventę ir apdovanojo padėkos raštais būrį kašoniškių už aktyvią veiklą. Bet gražiausi žodžiai ir sveikinimai bei Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro kapelos ir folklorinio ansamblio melodijos buvo skirtos, žinoma, Jonams ir Janinoms. Smagus koncertas išjudino visus kašoniškius.

Po koncerto tęsėsi kitos linksmybės: šokiai, atrakcionai, žaidimai.Šventės dalyviai turėjo progą išbandyti jėgas įvairiose rungtyse ir estafetėse. Didelio susidomėjimo sulaukė svarsčio kilnojimas – stipriausias buvo Dainius Taraškevičius. Na, o virvės traukimas kaip visada buvo sutiktas didžiausiomis emocijomis.Ši rungtis jau tradicinė, joje varžosi ir moterys. Laimėtojus apdovanojo bendruomenės pirmininkas.

Gausus merginų ir moterų būrys dalyvavo vainikų pynimo konkurse. Gražiausią vainiką nupynė Ramutė Dumalakienė. Vainikų pynėjas savo pagamintais suvenyrais apdovanojo liaudies meistrė Laimutė Butkienė.

Vaikams nuobodžiauti ir liūdėti taip pat nebuvo kada, nes atvykusi pelytė Minijiems sugalvojo įdomių rungčių, žaidimų. Daug linksmų emocijų mažiesiems suteikė šokinėjimas ant didžiulio spalvingo batuto.

Kokios Joninės be paparčio žiedo?.. Į jo paieškas įsitraukė dauguma dalyvių, tačiau surasti pasisekė tik vienam. O jei kas norėjo pasėdėti, pasikalbėti, ant stalo kvepėjo naminė gira.

Laužas liepsnojo, muzikos garsai ir dainos kilo aukštyn į dangų. Trumpiausia metų naktis prabėgo labai greitai.

 

Kašonių bibliotekos bibliotekininkė Danutė Bajorienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close