Sėkmė tarptautiniame konkurse

Neseniai Prienų meno mokyklą pasiekė siuntinys iš Prancūzijos, kuriame – UNESCO Lui Fransua centro (Centre pourl’UNESCOLouisFrançois) organizuojamo Tarptautinio vizualinio meno konkurso, vykstančio Troyes mieste, apdovanojimai, skirti penkioms Dailės klasės mokinėms.

Miglė Stuokutė ir Gabija Kuzmickaitė pelnė laureatų vardus. Specialių konkurso nominacijų diplomais buvo įvertinti Karolinos Maskvytytės, Agnės Stravinskaitės ir Airidos Bubnytės kūriniai.

Šių metų konkurso tema – „Taika. Gera gyventi kartu“. Į konkursą kūriniai atkeliavo iš 40 šalių, juos atsiuntė 1990 dalyvių, kurių amžius nuo 6 iki 25 metų.

Konkursinius darbus vertina autoritetinga maždaug 30 žmonių komisija, todėl, pasak mergaičių mokytojo Vlado Tranelio, įvertinimas yra labai objektyvus. Komisijos darbas yra filmuojamas, ši medžiaga skelbiama oficialioje konkurso svetainėje.

Konkursantai vertinami atskirose amžiaus grupėse. Pirmiausia vertinimo komisija iš visų darbų (proporcingai kiekvienoje amžiaus grupėje dalyvaujančių skaičiui) atrenka 100 laureatų. Vėliau laureatų kūriniai paskirstomi vietomis.

Miglės kūrinys 14–17 m. amžiaus grupėje pelnė 7 vietą, Gabijos – 18-tą (10–13 m. amžiaus grupė).

Jaunosios dailininkės pasakojo, kad kūrinius konkursui jos kūrė ilgai – pirmiausia sugalvojo kelis variantus, paskui piešė eskizus ir ilgai piešė bei tobulino galutinį kūrinį.

Kadangi Dailės klasės mokiniai jau keliolika metų kasmet dalyvauja šiame konkurse, į mokymosi programą yra įtraukta valandų, skirtų konkursinių darbų kūrimui. Tačiau, mokytojo teigimu, jų toli gražu nepakanka – daug tenka padirbėti ir namuose.

Prienų meno mokyklos Dailės klasės mokiniai šiame tarptautiniame konkurse dalyvauja nuo 2003 metų. Per šį laiką konkurse net 34 mokiniai iš Prienų tapo laureatais, o vienas iš jų užėmė pirmąją, keturi – antrą, vienas – trečią vietą.

Gaila, kad konkurso dalyviai dėl didelių kelionės išlaidų negali patys dalyvauti baigiamojoje konkurso šventėje ir iš pačių konkurso organizatorių bei vertintojų atsiimti apdovanojimų bei pasigėrėti laureatų darbų paroda, bet, kaip pastebėjo mokytojas V. Tranelis, džiugu, kad konkurso organizatoriai atsiunčia apdovanojimus.

Miglė Stuokutė
Airida Bubnytė
Gabija Kuzmickaitė
Karolina Maskvytytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close