Pristatyta kraštiečio Bronislovo Kuzmicko knyga

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje birželio 27 d. pristatyta Kovo 11-osios akto signataro, filosofo, profesoriaus, kraštiečio Bronislovo Kuzmicko knyga „Tarp kaimynų ir pasaulyje: vyksmai ir refleksijos“.

Knygoje pasakojama apie tai, kaip pirmaisiais Nepriklausomybės metais ir jų išvakarėse klostėsi santykiai su kaimyninėmis valstybėmis, aptariamos išeivijos, emigracijos problemos, narystė Europos Sąjungoje ir kiti klausimai.

Aprašomu laikotarpiu knygos autorius B. Kuzmickas pats aktyviai dalyvavo visuomeninėje ir politinėje veikloje, buvo Lietuvos delegacijų, vykusių ieškoti paramos Skandinavijos ir Baltijos šalyse, narys, rašė į spaudą. Dalis šių tekstų yra ir knygoje.

Kaip sakė B. Kuzmickas, knyga atsirado neatsitiktinai – jis visuomet domėjosi užsienio politika, stebėjo, kas vyksta pas kaimynus, ką rašo užsienio spauda, ir apžvelgus visa tai, kas sukaupta, susidėliojo knygos siužetas. Pirmoje knygos dalyje aprašomi santykiai su kaimynais, antroje – aptariamos išeivijos, emigracijos problemos, narystė Europos Sąjungoje, aptariama „pasaulio Lietuvos“ perspektyva ir kiti klausimai.

Knygos pristatyme dalyvavo ir B. Kuzmicko bendražygiai, Kovo 11-osios akto signatarai kraštietis Liudvikas Narcizas Rasimavičius-Rasimas ir Petras Giniotas, kurie pasidalijo prisiminimais apie knygoje aprašomus įvykius, pateikė savo požiūrį apie emigraciją ir jos priežastis, lietuviškąjį tapatumą, tautiškumą, „Globalios Lietuvos“ idėją (ryšių su išeivija sistemą), apie politinę kultūrą ir visuomenės pasitikėjimą bei kitais klausimais.

Renginį muzikiniais kūriniais pagyvino tarptautinio konkurso „Olimpo musicale 2018“ 2-osios vietos laimėtoja Ugnė Orinaitė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close