Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla dalyvavo „Erasmus+“ programos tarptautiniame susitikime Portugalijoje

Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla įgyvendina tarptautinį „Erasmus+“ programos projektą „Kurdami, bendraudami, mes džiaugiamės savo įvairove“ („Creating, Communicating, our Diversity we are Celebrating“). 2018 metų birželio 24–28 dienomis vyko tarptautinis projekto koordinatorių, mokyklų vadovų, mokytojų susitikimas Marco de Canaveses mieste, Portugalijoje.

Susitikime dalyvavo projekto koordinatorė Adelė Berezovskaja ir mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė. Kartu su Lietuvos atstovais projekte dalyvauja mokyklos iš Lenkijos, Ispanijos, Graikijos, Rumunijos, Turkijos ir Portugalijos. Mokyklos partnerės Portugalijoje susirinko aptarti, pasidalinti informacija apie projekto veiklas, įgyvendintas 2017–2018 mokslo metais. Susitikimo metu aptartas pirmųjų metų projektinių veiklų įvertinimas ir planavimas antriems metams. Jau pirmą vizito dieną susitikimo dalyviai lankėsi Marco de Canaveses miesto rotušėje – savivaldybėje, kur mero pavaduotojas papasakojo apie savivaldybę, buvo pasikeista dovanomis, suvenyrais. Marco de Canaveses mokykloje tarptautinio vizito delegaciją pasveikino direktorė, o muzikos mokytoja su savo ugdytiniais 6 klasės moksleiviais surengė įspūdingą koncertą. Vietos grupė „Penafiel Guitars“ atliko keletą fado kūrinių. Tai tradicinė portugalų muzika – melancholiškas, ilgesingas dainas atliko solistė moteris, o jai pritarė du gitaristai, vienas grojantis portugališka, o kitas – klasikine gitara. Be susitikimų mokykloje, vizito darbotvarkėje dar buvo numatytas apsilankymas romėnų laikų mieste Tongobriga, kurio liekanos stūksto tarp Douro ir Tamega upių, 50 km nuo Porto miesto. Miestas buvo pastatytas pirmojo amžiaus pabaigoje ir antrojo amžiaus pradžioje. Archeologams pavyko atpažinti ir atkasti gyvenamųjų patalpų vietas, nekropolio, forumo, teatro ir spa pastatų liekanas. Susitikimo dalyviai apsilankė ir portugalų legendinės dainininkės Carmen Mirandos muziejuje. Muziejus atidarytas 1976 metais, jame eksponuojami įmantrūs kostiumai, aukštakulniai bateliai, skrybėlės, priklausę dainininkei, taip pat plokštelės, įrašai ir filmai. Vizito pabaigoje susitikimo dalyviai susipažino ir su Porto miesto lankytinomis vietomis, aplankė Lello biblioteką, Clerigos bokštą, Palacio da Bolsa – biržą, Šv. Francisko bažnyčią ir kt.

Projektas „Kurdami, bendraudami, mes džiaugiamės savo įvairove“ skirtas kūrybiniams gebėjimams ugdyti, todėl viena diena buvo skirta kūrybinėms dirbtuvėms. Tarptautinio projekto dalyviai susipažino su „Stop Motion Animation Workshop“ įranga ir animacinio filmo kūrimu. Portugalijos mokykla parodė, kaip jie kūrė vaizdo juostą. Susitikimo dalyviai pabandė sukurti trumputes istorijas, etwinning logotipą naudodami pupeles ir plasteliną. Taip pat buvo aptartas tarpinės ataskaitos pateikimas ir projekto veiklų planavimas 2018–2019 metams. Į Lietuvą šių šalių delegacijos kartu su mokinių atstovais atvyks 2019 metų kovo 24–30 dienomis.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close