Padėkota Dainų šventėje dalyvavusių meno kolektyvų vadovams

Liepos 12 d. Prienų savivaldybės salėje rajono atstovams įteikti medaliai ir padėkos už indėlį kuriant Šimtmečio dainų šventę „Vardan tos…“ Įspūdingoje šimtmečio dainų šventėje Prienų rajonui atstovavo beveik 500 meno mėgėjų, susibūrusių į 21 kolektyvą.

 

„Lietuvos Dainų šventė yra nacionalinis visuotinio pobūdžio kultūros reiškinys ir nuolatinis kryptingas kūrybos procesas, savo dvasia prilygstantis senosioms Graikijos olimpinėms žaidynėms“, – rašoma Dainų šventės interneto svetainėje.

Džiugu, kad Šimtmečio dainų šventę kūrė ir didžiulis būrys Prienų rajono meno kolektyvų narių ir vadovų kartu su visos Lietuvos meno atstovais bei svečiais iš užsienio.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vadovas Rimantas Šiugždinis bei kiti savivaldybės vadovai padėkojo šventėje dalyvavusių kolektyvų vadovams ir įteikė jiems mero padėkos raštus bei 2018 metų šimtmečio Dainų šventės „Vardan tos…“ kūrėjų medalius. Apdovanojimai buvo įteikti Džordanui JogimantuiAksenavičiui, Dalei Zagurskienei, Daivai Alaveckienei, Rimai Vilkienei, Ingridai Valentienei, Renatai Žibienei, Vidai Beliukevičienei, Astai Keblikienei, Dalei Zagurskienei, Vilmai Pučkienei, Saulei Blėdienei, Elenai Sakavičiūtei-Pečiulaitienei, Jadvygai Beikauskienei, Almai Vainienei, Anelei Lukjančuk, AlmaiVaišnienei, Angelei Jaruševičienei, Romai Ruočkienei, Redai Černiauskienei, Aldonai Šyvokienei, vadovui ir Šokių dienos baletmeisteriui Raimundui Markūnui, vadovei ir Šokių dienos vyr. baletmeisterio asistentei Ligitai Gedminienei. Jubiliejiniais Lietuvos šimtmečio dainų šventės kūrėjų medaliais buvo apdovanoti ir Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, šventės koordinatorės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialistė Irena Urbanavičienė bei Švietimo skyriaus vyr. specialistė Virginija Zujienė.

Rajono savivaldybės mero padėkos raštai buvo įteikti Lietuvos šimtmečio dainų šventės Šokių dienos „Saulės rato ritimai“ akompaniatorei Daivai Radzevičienei, Prienų KLC direktorei Virginijai Naudžiūtei, Jiezno KLC direktorei Daliai Vertinskienei, Balbieriškio KLC direktorei Neringai Garmuvienei, Stakliškių KLC direktorei Astai Keblikienei, l. e. Veiverių KLC direktoriaus pareigas Valiui Januševičiui ir šventėje meno kolektyvus lydėjusiems mokytojams: Artūrui Juočiūnui, Marijai Plauskaitei, Vilijai Juodsnukienei, Zitai Petravičienei ir Eglei Bučiniūtei.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close