Į LKL sugrįžta „Prienai“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje devyniems klubams suteiktos licencijos dalyvauti 2018-2019 m. „Betsafe–LKL“ čempionate.

Liepos 17 d. vykusiame LKL valdybos posėdyje bendru sutarimu licencijos išduotos Kauno „Žalgiriui“, Vilniaus „Rytui“, Klaipėdos „Neptūnui“, Panevėžio „Lietkabeliui“, „Šiauliams“, Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, Utenos „Juventus“, Alytaus „Dzūkijai“ ir „Prienams“.

Licencijavimo procese taip pat dalyvavusiam Kėdainių „Nevėžiui“ suteiktos papildomos 10 dienų įvykdyti likusius įsipareigojimus.

LKL valdybos posėdyje „Nevėžio“ vadovai patvirtino, kad klubo pripažinti įsiskolinimai šį ir praėjusį sezoną komandai atstovavusiems žaidėjams yra padengti.

Licencijavimo procedūrų metu LKL administracija sulaukė krepšinio agentų kreipimųsi dėl klubų tariamų įsiskolinimų žaidėjams. LKL valdyboje išreikšta pozicija, kad LKL nėra ginčų nagrinėjimo institucija ir ginčai turi būti sprendžiami vadovaujantis sutartimis tarp klubų ir atitinkamų žaidėjų bei jų agentų.

Net jei yra tariamas įsiskolinimas, LKL valdyba tokį įsiskolinimą vertina pagrįstai tik tuomet, kai yra teismo ar kitos ginčus nagrinėjančios institucijos įsiteisėjęs sprendimas dėl ginčo fakto ir jo dydžio buvimo.

LKL valdybos posėdyje patvirtintas preliminarus 2018-2019 m. „Betsafe–LKL“ čempionato tvarkaraštis. Atidarymo rungtynės vyks rugsėjo 22 d. „Žalgirio“ arenoje, pirmas rungtynes žais čempionas Kauno „Žalgiris“ su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Reguliariojo sezono pabaiga numatoma 2019 m. gegužės 4 d., finalų pradžia – gegužės 21 d.

LKL valdybą sudaro 12 narių: Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“ – jį posėdyje pakeitė Robertas Javtokas), Darius Gudelis (Vilniaus „Rytas“), Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“), Artūras Nacickas („Šiauliai“), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Juventus“), Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“), Romanas Seliava (Kėdainių „Nevėžis“), Aurimas Bartuška („Prienai“) ir du LKL vadovai – prezidentas Remigijus Milašius bei generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

LKL valdyba priima svarbiausius sprendimus, susijusius su lygos veikla, tvirtina lygos nuostatus ir čempionato tvarkaraštį.

LKL

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close