Į Birštoną sugrįžta jaukūs literatūriniai vakarai „Po žvaigždėtu vasaros dangum“

Kartu su saulėta vasara į Birštoną sugrįžta literatūros mylėtojų pamėgtas, tradiciniu tapęs projektas „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone 2018“, kurį, jau 9-tą kartą, organizuoja Birštono viešoji biblioteka.

  Lietuvos kultūros tarybos, LR Kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės remiamas renginių ciklas, šiemet skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, visą vasarą kvies kartu iš naujo atrasti ryškius lietuvių rašytojus, kurie kūrė Lietuvos valstybę savo kūryba, nuoširdžiu darbu jos labui, tikėjimu laisve ir šviesia ateitimi.

  Net 10 vasaros vakarų, vyksiančių ne tik kurorte, bet ir bendruomenėse, papuoš profesionalių, žinomų aktorių, muzikantų literatūrinės-muzikinės programos, Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos knygų mugė.

  Prasmingi renginiai, perteikiantys Lietuvos valstybės nepriklausomybės dvasią, suteiks galimybę iš arčiau susipažinti su žymių Lietuvos rašytojų kūriniais, biografijomis, gyvenimo istorijomis, dovanos puikius talentingų šalies menininkų pasirodymus bei nepamirštamas emocijas.

  Visą vasarą vyksiančiame projekte laukiami visi neabejingi knygai, lietuvių literatūrai bei kultūrai. Maloniai kviečiame pasimėgauti darnia gamtos, literatūros ir meno harmonija!

Projekto renginių programa:

DATA, LAIKAS, VIETA

 

RENGINYS

 

 

Liepos 20 d., penktadienį,

19 val. Birštono kurhauze

 

„PAŽADINTAS VISATOS TYLOS“

Poeto, pirmojo Nepriklausomos Lietuvos pasiuntinio Prancūzijoje Oskaro Milašiaus kūrybos vakaras.

Dalyvaus: aktorius P. Venslovas, operos solistė J. Karaliūnaitė, pianistė R. Mikelaitytė-Kašubienė.

 

Rugpjūčio 9 d., ketvirtadienį,

19 val. Birštono vienkiemio bibliotekoje

Tautinio atgimimo dainiaus Maironio ir Sigito Gedos, kuris žavėjosi Lietuvos istorija ir mitologija bei gebėjo meistriškai tai perteikti kūryboje, vakaras.

Dalyvaus: aktorė V. Kochanskytė ir klarnetininkas V. Andriuškevičius.

 

 

 

 

Rugpjūčio 14 d., antradienį,

19 val. Birštono kurhauze

 

 

Prisiminsime J. Vilkutaičio-Keturakio pjesę „Amerika pirtyje“, kuri nuskambėjo kaip tautos savimonės akcija, tapo unikaliausiu mūsų kultūros istorijoje, o gal ir pasaulinėje praktikoje reiškiniu.

J. Vilkutaičio-Keturakio, G. Petkevičiatės-Bitės, P. Višinskio kūrybos vakaras.

Dalyvaus: aktoriai: E. Stancikas, A. Pintukas, M. Šablauskaitė, kompozitorius T. Makačinas.

 

 

 

Rugpjūčio 17 d., penktadienį,

19 val. Birštono kurhauze

 

Rašytojo, politiko ir diplomato, kurio atstovavimas buvo ne visuomet oficialus, bet visuomet vaisingas, I. Šeiniaus kūrybos fragmentai ir instenizacijos.

Dalyvaus: aktoriai B. Mar ir A. Kazanavičius, fleitininkė M. Račkauskaitė.

 

 

Rugpjūčio 23 d., penktadienį,

19 val. Birštono kurhauze

 

J. T. Vaižganto, buvusio pačiame Lietuvos politinių, kultūrinių įvykių sūkuryje, kūrybos pristatymas.

Dalyvaus: Maironio lietuvių literatūros muziejaus skyriaus vedėjas, lituanistas, poetas A. Pakėnas ir aktorė O. Dautartaitė.

 

 

Rugpjūčio mėn. 30 d., ketvirtadienį, 19 val. Birštono kurhauze

 

Tarptautinio masto poeto, garsaus sovietmečio disidento, iki šiol aktyviai dalyvaujančio ir reiškiančio pilietinę poziciją, intelektualų bendruomenės labai vertinamo mąstytojo T. Venclovos kūrybos vakaras.

Dalyvaus: T. Venclovas, aktorius A. Bialobžeskis ir fleitininkas V. Sriubikis.

 

Naujienas sekite bibliotekos internetinėje svetainėje www.birstonas.mvb.lt arba „Facebook“ paskyroje Birštono viešoji biblioteka.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close