Kaune prasidėjo Šimtmečio Dainų šventė „Vardan tos…“ (nuotraukos)

Birželio 30 d. Kauno Dainų slėnyje nuaidėjo pirmieji Šimtmečio Dainų šventė „Vardan tos…“ akordai.

Jau susiklostė tradicija, kad pirmas Dainų šventės renginys vyksta Kaune – pagerbiamas miestas, kuriame 1924 m. pirmą kartą buvo surengta Dainų diena. Istorinėje vietoje Kauno Dainų slėnyje į vieną milžinišką chorą šventė sukvietė per 1500 dainininkų ir šokėjų. 

Dainų šventės metu skambėjo gražiausi visų laikų kūriniai, kuriuos atliko suaugusiųjų, studentų, moterų, vyrų, merginų, berniukų, jaunuolių bei moksleivių chorai. Programoje dalyvavo Kauno miesto ir Kauno rajono studentų ir senjorų liaudiškų šokių grupės, pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, jungtinis liaudies instrumentų orkestras, solistai Linas Adomaitis, Rasa Serra, Marius Polikaitis (Čikaga), Gabrielė Bielskytė, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis.

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close