Dešimt metų trukusi Prienų krepšinio klubo kelionė aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje – kol kas baigta

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) birželio 13 d. surengė LKL valdybos posėdį, per kurį priimti sprendimai dėl 2018-2019 m. „Betsafe–LKL“ čempionato organizavimo.

Posėdžio metu LKL valdyba atmetė siūlymą didinti kito čempionato komandų skaičių iki 12 ir LKL kovose paliko kovoti tą patį komandų skaičių koks ir buvo – 10.

Taip pat LKL valdyba nusprendė, kad VšĮ „Šakių krepšinio klubas“ su savo komanda „Vytis“ atitinka LKL nustatytus „Kriterijus krepšinio klubui, pretenduojančiam dalyvauti LKL čempionate taikant sportinį principą“. Taip laikinai žlugo Prienų-Birštono „Vytauto“ sirgalių viltys išvysti savo komandą naujame LKL sezone.

„Vytis“ pasiekė susitarimą su Kauno rajono savivaldybe ir atitikęs LKL reikalavimus kitą sezoną namų rungtynes žaistų 1300 žiūrovų talpinančiame Garliavos sporto centre.

Taip pat LKL sulaukė prašymo ir iš Jonavos sporto klubo dalyvauti kitų metų „Betsafe–LKL“ čempionate taikant komercinį principą. LKL valdyba nusprendė leisti Jonavos sporto klubui licencijavimo procese ir siekti LKL licencijos.

LKL licencijavimo procesas vyks liepos 1-9 dienomis. Įvertinusi klubų pateiktus dokumentus, LKL administracija liepos viduryje pateiks informaciją, ar klubai atitinka lygos reikalavimus ir įgis teisę dalyvauti 2018-2019 m. „Betsafe–LKL“ čempionate.

Jei „Vytis“ atitiks licencijavimo kriterijus, Prienų–Birštono „Vytautas“ galutinai sekančiam sezonui iškris iš LKL.

Jei kuri nors iš likusių devynių šį sezoną dalyvavusių komandų neatitiks licencijavimo kriterijų, „Jonava“ pateks į LKL, jei atitiks licencijavimo kriterijus ir išpildys sąlygas, numatytas klubams, pretenduojantiems dalyvauti LKL čempionate taikant komercinį principą.

Kitą sezoną siekiant trumpinti „Betsafe–LKL“ čempionato sezoną, LKL valdyboje nuspręsta trumpinti atkrintamųjų varžybų serijas.

Ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose bus kovojama iki 2 pergalių (šį sezoną – iki 3 pergalių), finalo serijoje – iki 3 pergalių (šį sezoną – iki 4 pergalių). Serijoje dėl 3 vietos ir toliau bus žaidžiama iki 3 pergalių.

Pagal kito sezono tvarkaraščio projektą, 2018-2019 m. čempionatas prasidės rugsėjo 22 d. Atkrintamosios varžybos prasidės 2019 m. gegužės 7 d. ir baigsis vėliausiai gegužės 31 d.

Parengta pagal LKL informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close