Balbieriškio seniūnijoje, šulinyje, rasti du kūnai (atnaujinta 14.11)

Birželio 11 d. rytą Balbieriškio seniūnijoje esančiame Mackių kaime, kaip patvirtino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Eglė Kačinskienė, viename iš šulinių rasti dviejų žmonių kūnai.

Pirminiais duomenimis abu vyrai yra UAB „Dzūkijos vandenys“ darbuotojai ir sekmadienį vykdė to paties šulinio gilinimo darbus. Tiesa, jie sekmadienį dirbo tryse, kaip ir priklauso pagal numatytą tvarką – šulinyje dirbant vienam kasėjui, kiti du vykdo ir prižiūri darbus viršuje. Birželio 11 d. rytą tik du darbininkai – 59 m. ir 60 m. amžiaus broliai iš Alytaus grįžo tęsti darbų. Manoma, jog vienam iš kasėjų pasidarė silpna ir jį gelbėti nulipo antrasis, tačiau taipogi apsvaigo. Nei vienas iš jų nebuvo prisirišęs virvės.

Vėliau, vieną iš brolių šulinyje pastebėjo sodybos, kurioje buvo vykdomi darbai, savininkė. 

Šulinyje vandens lygis tesiekė 40 cm, todėl spėjama, jog abu vyrai žuvo nuo susikaupusių dujų. Pasak priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovų, gali būti jog šulinio apačioje susikaupė metanas ir darbininkai užduso. Šalia šulinio stovi ir tvartas.

Pasak UAB „Dzūkijos vandenys“ direktoriaus, žuvusiems darbininkams ši diena buvo – išeiginė.

Žuvusiuosius iš 10 metrų gylio panaudojus aukštalipių įrangą ištraukė PGP gelbėtojai-aukštalipiai iš Kauno. Dėl dviejų kūnų įstrigusių ankštoje erdvėje jų traukimas užtruko valandą laiko.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close