Birželio 1 d. Birštono Tarybos posėdis ir svarbiausi jo sprendimai

Birželio 1 d., penktadienį, vyko Birštono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame buvo priimti Birštono savivaldybės gyventojams svarbūs sprendimai.

Posėdžio metu buvo nutarta įsteigti Birštono savivaldybės 100 eurų premijas Birštono gimnazijos abiturientams, gavusiems valstybinių brandos egzaminų vieną ir daugiau 100 balų įvertinimus – po 100 eurų už kiekvieną 100 balų įvertinimą. Premijos bus įteikiamos kiekvienais metais, Birštono gimnazijos baigimo brandos atestatų įteikimo šventės metu. Nuo 2015 metų, Birštono savivaldybės tarybos sprendimu, jau yra įsteigta Birštono savivaldybės mero 500 eurų premija pažangiausiam Birštono gimnazijos abiturientui. Šis jaunuolių pastebėjimas ir apdovanojimas padidins jų norą toliau tobulėti, siekti kuo aukštesnių rezultatų. 2015 m. 100 balų įvertinimus gavo 2 abiturientai, 2016 m. – 6 abiturientai, 2017 m. – 2 abiturientai.

Kitas svarbus Tarybos posėdžio sprendimas – pritarti Birštono savivaldybės teritorijos bendrojo plano keitimo koncepcijos II alternatyvai. 2018 m. gegužės 21 d. įvyko Birštono savivaldybės bendrojo plano keitimo poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos ir koncepcijų alternatyvų viešasis svarstymas. Birštono savivaldybės bendrojo plano keitimo koncepcijos II alternatyva siūlo intensyviausią, tačiau tvarią savivaldybės plėtrą su gamtinio karkaso formavimo politikos ir funkcinėse zonose numatytų kraštovaizdžio formavimo krypčių realizavimu. Numatomas tolygus veiklos paskirstymas Birštono savivaldybės teritorijoje, urbanistinės integracijos ryšių aktyvinimas platesnėje savivaldybės teritorijoje. Urbanizacijos procesas vyksta ir ateityje daugiausia vyks Prienų–Birštono–Jiezno ašies zonoje. Likęs kaimo gyvenamųjų vietovių tinklas bus mažiau įtakojamas, vyks tinklo kokybinė renovacija, konversija į rekreacinį tinklą. Birštono savivaldybės perspektyvinis urbanistinis karkasas sudarytas orientuojantis į kurortinio centro (Birštono miesto) prioritetinį plėtojimą, ryšius su urbanistinės integracijos ašimis, su kitais tokio pačio ir aukštesnio lygmens centrais, racionaliu panaudojimu savivaldybės erdvinei struktūrai formuoti. Birštono savivaldybės teritorijos išskirtinumas saugoma gamtinė aplinka, todėl koncepcijos alternatyva kreipia dėmesį į tai ir skatina gerokai labiau išnaudoti šį gamtinį potencialą ne tik saugant, bet ir išnaudojant žmonių rekreacijai, tausojančiai ūkinei ir kitokiai veiklai.

Tarybos posėdžio metu, taip pat buvo priimtas sprendimas nutraukti nuo 2018 m. rugpjūčio 31 d. tarp Birštono savivaldybės administracijos ir uždarosios akcinės bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko sudarytą pastato nuomos sutartį. Pagal nurodytą Sutartį, Birštono savivaldybė 99 metų laikotarpiui UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko yra išnuomojusi 144,52 kv. metro bendro ploto pastatą-dirbtuves Birštone, N. Silvanavičiaus g. 1. Siūloma nurodytą sutartį nutraukti nuo 2018 m. rugpjūčio 31 d., kadangi sutartyje numatyta: „Jeigu dėl Nuomininko kaltės yra pradelsiamas bet kuris iš Tarpinių terminų ir toks pažeidimas trunka ilgiau kaip 1 (vieną) mėnesį, Nuomotojas turi teisę prieš 60 (šešiasdešimt) dienų raštu informavęs Nuomininką vienašališkai nutraukti Sutartį prieš terminą, nesikreipdamas į teismą ar arbitražą ir reikalauti nuostolių atlyginimo iš Nuomininko“.

 Birštono savivaldybės informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close