Nuo rudens Prienų rajono savivaldybės žemėlapyje nebeliks Ašmintos seniūnijos

Paskutinę pavasario dieną vykusiame paskutiniame pavasario posėdyje Prienų rajono savivaldybės tarybos darbotvarkėje buvo 31 klausimas. Dėl trisdešimties sprendimai buvo priimti, vieno klausimo svarstymas – atidėtas.

Posėdžio pradžioje L. Jakinevičienė perskaitė A. Narvydo pareiškimą, kuriame jis teigia, kad jokiai institucijai neteikė jokių pareiškimų ir skundų dėl Tarybos nario A. Vaidogo.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja tarnybinio nusižengimo nepadarė

Svarstant klausimą dėl administracijos direktoriaus pavaduotojos R. Zablackienės galimo tarnybinio nusižengimo, kurio tyrimui sudarytos komisijos buvo pripažinta, kad tarnybinio nusižengimo ji nepadarė, L. Jakinevičienė domėjosi, kodėl komisija buvo sudaryta tik iš administracijos darbuotojų, kodėl nebuvo įtraukta kitų institucijų atstovų. Buvo paaiškinta, kad komisijoje dirbo tie darbuotojai, kurie nepavaldūs administracijos direktoriui. A. Vaidogo teigimu, nemalonu, kai matai, kad tyčiojamasi iš įstatymų: padarei klaidą – prisipažink. Jam nesuprantama, kodėl VTEK mato nusižengimą, o savivaldybės komisija – ne. Komisijos sprendimui, kad R.Zablackienė nepadarė tarnybinio nusižengimo pritarė dvylika Tarybos narių, septyni – ne, du – susilaikė, vienas nebalsavo.

Be diskusijų buvo pritarta Jiezno seniūnijos seniūnaitijų ir jų teritorijų pakeitimams.

Ašmintos seniūnija panaikinta

Svarstant klausimą dėl Ašmintos seniūnijos panaikinimo ir Išlaužo, Pakuonio, Prienų bei Balbieriškio seniūnijų ribų pakeitimo, L. Jakinevičienės teigimu, kitą kartą prieš priimant tokios svarbos sprendimus, reiktų atlikti demokratiškesnę apklausą. Jos manymu, buvo padaryta didelė klaida Ašmintos kaimą prijungiant prie Pakuonio, o ne prie Prienų seniūnijos. A. Vaidogas priminė, kad gyventojai dar nenuleido rankų ir, kai bus baigtos teisinės procedūros, kreipsis į teismą.

14 Tarybos narių pritarė, penki (A. Deltuvienė, L. Jakinevičienė, C. Pacevičius, V. Kupstas, A. Vaidogas – ne, keturi (G. Bartulis, S. Garmuvienė, V. Martinaitis, L. Šeškuvienė) – susilaikė. Nuo 2018 m. rugpjūčio 31 d. Ašmintos seniūnija bus panaikinta. Nuo rugsėjo 1 d. Išlaužo seniūnijai bus priskirtos Ašmintos seniūnijos Purvininkų, Šaltupio, Laukiškių, Valengiškių, Pakuonio seniūnijai – Ašmintos seniūnijos Bačkininkų, Pabališkių, Apušoto, Patrakiemio, Naujininkų, Antakalnio, Pagaršvio, Ašmintos, Pošvenčio, Malinavo, Pašventupio, Vangų, Prienų seniūnijai – Ašmintos seniūnijos Kalvių, Pociūnų, Davaitbalio, Važatkiemio, Alksniakiemio, Šmitiškių, Rūdupio, Žarijų, Bagrėno, Strielčių, Liepaloto, Giniūnų, Mačiūnų, Ignacavos bei Balbieriškio seniūnijos Giraitiškių, Naravų, Paduoblio gyvenamosios vietovės.

Analogiški balsavimo rezultatai buvo ir priimant sprendimą dėl seniūnijų aptarnaujamų teritorijų ribų nustatymo ir keitimo.

Vienbalsiai pritarta kelio remontui, sklypo perdavimui bendruomenei

Vienbalsiai buvo pritarta kelio Kaunas–Prienai– lytus ruožo nuo 11,6 iki 31,1 km rekonstravimo specialiajam planui. Lietuvos automobilių kelių direkcijos sprendimu pasirinkta, kad rekonstruojamame kelyje bus trys 3,5 m pločio juostos (2+1): dvi juostos vienai, viena – kitai eismo krypčiai, kurios keisis kas kelis kilometrus. Šiame ruože bus 20 autobusų sustojimo aikštelių bei penkios žiedinės sankryžos.

Vienbalsiai buvo patenkintas Dvariuko bendruomenės prašymas ir sklypą, esantį šalia Žemaitės g. 70A, leista pritaikyti poilsio reikmėms. Planuojama, kad sklype bus įrengta zona mažiesiems – sūpynės, laipynės, smėlio dėžė su suoliukais, zona suaugusiesiems – treniruokliai, suolai, poilsio zona – pavėsinė su stalu ir suolais, suolai, šiukšlių dėžės.

Pagal iš VTEK gautą raštą, kuriuo Tarybai buvo pavesta įvertinti Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Visocko elgesį, sudaryta laikinoji komisija, kurios pirmininku balsų dauguma paskirtas A. Vaidogas, ir patvirtinti jos nuostatai. Šis sprendimas priimtas vienbalsiai, A. Vaidogo paskyrimui pirmininku pritarė 12, nepritarė 10, susilaikė – vienas Tarybos narys.

Nebuvo prieštaraujančių ir dėl Prienų rajono savivaldybės atstovų: A. Marcinkevičiaus, L. Mikušauskienės ir R. Želvio delegavimo į Prienų VVG valdybą.

Vienbalsiai buvo pritarta ir dviejų butų įsigijimui Prienų rajono savivaldybės nuosavybėn.

Buvo pritarta ir biudžeto 91 tūkst. eurų perskirstymui, ir 2019 m. nekilnojamojo turto mokesčio tarifams (0,8 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės bei 3 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės – nenaudojamam, apleistam ir neprižiūrimam nekilnojamajam turtui) bei 2019 m. žemės mokesčio tarifams ir lengvatoms.

Perduotas turtas, pakeisti nuostatai, patvirtinti sąrašai…

Vienbalsiai buvo pritarta turto perdavimui: Prienų rajono savivaldybės administracijai perduotas Prienų meno mokyklos pastatas, „Ąžuolo“ progimnazijai – IP videosistema, „Žiburio“ gimnazijai – dėl keltuvo įrengimo padidėjusi turto vertė.

Pritarta sprendimui prašyti LR Vyriausybės perduoti neatlygintinai Prienų rajono savivaldybės nuosavybėn 0,06 ha žemės sklypą, esantį Išlaužo seniūnijoje, kreiptis į NŽT Prienų ir Birštono skyrių dėl sklypų, kurie bus skirti viešosios paskirties rekreacijai, poilsiui ir viešo naudojimo poilsio objektams, perdavimo Prienų rajono savivaldybei, rinkos kainomis išnuomoti du savivaldybės būstus.

Po diskusijų pritarta, kad būtų pakeisti Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondo nuostatai. Nuostatai buvo papildyti naujomis paramos formomis, t. y. nustatyta, kad finansinė parama bus skiriama vaizdo stebėjimo kamerų ir šviečiančių reklaminių įrenginių įrengimo išlaidoms iš dalies padengti, už sukurtą darbo vietą mokėti 400 eurų. Buvo siūlymų pastarąją paramą diferencijuoti – steigiantiems verslą kaime mokėti daugiau, o mieste – mažiau, skirti paramą metams ir mokėti po 100 eurų. Balsų dauguma (13 pritarus, trims nepritarus ir trims susilaikius) buvo priimtas pirmasis variantas.

Be diskusijų buvo patvirtintas fiksuotų pajamų mokesčio dydžių, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2019 metais vykdomai veiklai, sąrašas ir gyventojams taikomų lengvatų sąrašas.

Balsų dauguma (16 pritarus, dviem susilaikius) buvo patvirtintas nenaudojamo nekilnojamojo turto savininkų, atleidžiamų nuo vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą mokesčio, sąrašas.

Nebuvo pritarta leisti Užuguosčio kaimo jaunimo iniciatyvų klubui atlikti remonto darbus jų klubui pagal panaudos sutartį priklausančiose 900 m2 patalpose, t. y. teikti projektą kapitalinio remonto darbams. Du Tarybos nariai balsavo, kad būtų leidžiama, 16 – kad neleidžiama, vienas susilaikė.

Pakeitė pavadinimą, padidino pareigybių skaičių, patvirtino programą

Vienbalsiai pritarta Jiezno vaikų globos namų pavadinimo pakeitimui ir patvirtinti nuostatai. Nuo šiol ši įstaiga bus vadinama Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centru.

Be diskusijų ir prieštaravimų buvo pavesta Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centrui vykdyti globos centro funkcijas.

Vienbalsiai pavesta Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centrui vykdyti atvejo vadybos funkcijas ir koordinuoti atvejo vadybos procesus.

Iki 64,1 pareigybės padidintas Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro didžiausias leistinas pareigybių skaičius, pakeistos Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro teikiamų paslaugų kainos.

13-kai Tarybos narių pritarus, trims pasisakius prieš, patvirtinta Prienų rajono savivaldybės 2018 metų visuomenės sveikatos rėmimo specialioji programa.

 

Ūkininkai nedalyvavo svarstant Kaimo plėtros rėmimo fondo lėšų skyrimo tvarką

Daug diskusijų kilo svarstant Prienų rajono savivaldybės kaimo plėtros rėmimo fondo lėšų skyrimo tvarkos aprašą. V. Kupstas siūlė skirti lėšų kelių, kuriais nesirūpina nei seniūnija, nei Kelių direkcija, priežiūrai. A. Vaidogas siūlė kai kuriuos punktus iš viso išbraukti. Jo manymu, neaiškūs paramos skyrimo prioritetai, jaučiasi, kad rengiant šį dokumentą kažkas darė įtaką.

Dešimt Tarybos narių (iš 19 dalyvavusių) pritarė, kad klausimo svarstymas būtų atidėtas. Beje, ūkininkai J. Vilionis, M. Butkevičius ir A. Šidlauskas po pertraukos negrįžo į posėdžių salę ir svarstant šį klausimą nedalyvavo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close