Lietuvos čempionas – Gvidas Sabeckis

Sekmadienį Pociūnuose baigėsi Lietuvos atviros (MIX) klasės sklandymo čempionatas.

Sklandytojai įvykdė net 11 pratimų, o sklandymui palankūs orai penkias dienas teisėjams leido skirti 400–500 km užduotis. Net devynias dienas sklandytojai skraidė be poilsio dienų, kaip patys juokavo, „jei maršrutas trumpesnis nei 400 km – jau beveik poilsio diena“.

Varžybose dalyvavo 23 sportininkai. Tarp penkių Lietuvos klubų atstovų be konkurencijos varžėsi ir sklandytojas iš Estijos Ridali klubo. Varžybose dalyvavo ir latvis Voldemars Gavars, kuris jau yra tapęs Kauno sklandymo klubo nariu.

Prizininkų pakylą šiais metais užėmė Kauno klubo sklandytojai. Čempionas Gvidas Sabeckis surinko 9402 taškus. Antroje vietoje – Darius Liaugaudas (9289 tšk.), trečioje – Adomas Grabskis (9245 tšk.). Ketvirtas liko praėjusių metų Lietuvos čempionas biržietis Gintaras Drevinskas (9212 tšk.).

Penktoje vietoje – daugkartinis Lietuvos ir įvairių tarptautinių varžybų čempionas Vytautas Sabeckis (9207 tšk.), šeštoje – Vytautas Mačiulis (9158 tšk.). Vytautas Paulauskas liko tryliktoje vietoje (8362 tšk.), Stasys Skalskis – penkioliktoje (7756 tšk.).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close