„Vasaros karuselė“ sukasi visu greičiu

Birželio 2-ąją Birštono kultūros centras skambėjo nuo vaikų balsų, muzikos ir šurmulio. Čia vyko jau tradiciniu tapęs ir kiekvienais metais vis daugiau jaunųjų atlikėjų pritraukiantis vaikų muzikos konkursas-festivalis „Vasaros karuselė“. Jį organizuoja jauna kūrėja, Birštono kultūros centro vokalinės grupės CRAZY vadovė Lijana Stakauskaitė.

 

Renginio dalyvius ir žiūrovus savo pasirodymu pasveikino vokalinė grupė CRAZY.

Konkurso festivalio vedėjos netrukus pristatė garbingą vertinimo komisiją. Jaunųjų solistų bei grupių pasirodymus vertino VšĮ Modernaus dainavimo studijos vadovas Genrius Jakubėnas; džiazo vokalistė, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos pop džiazo specialybės vyr. mokytoja Jorūnė Jakubėnienė; Vilniaus miuziklo mokyklos direktorė ir pedagogė bei teatro ir kino aktorė Ingrida Žiliūtė; profesionali sportinių šokių šokėja, sportinių šokių klubo „Toras“ trenerė, daugkartinė Lietuvos ir Latvijos varžybų nugalėtoja ir finalininkė Monika Žalaitė; pianistas, dainų autorius, tarptautinių džiazo projektų dalyvis, renginių vedėjas, daugkartinis Dainų dainelės konkurso komisijos narys bei Robertas Jasinskas.

Muzikinę karuselę pradėjo sukti patys jauniausi (4–8 metų) atlikėjai iš Šiaulių, iš Meninio ugdymo studijos „Mikitukas“, jie atliko „Varlių dainelę“. Po jų į karuselę lipo „Caca pagrandukai“ iš Kauno, po jų skubėjo ir kiti kauniečiai iš VšĮ „Pramogų karalystės“, grupė „Mažylis“, vėliau prisijungė Kauno DND studijos grupė „Riešutėlis“. Taip ir sukosi vieni po kitų vasaros karuselėje dainuodami gražias ir nuotaikingas daineles.

„Vasaros karuselėje“ sukosi ir Prienų meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ mažieji dainorėliai, kurie padainavo gražią dainelę „Apie mamytę“ (vadovė R. Liutvynskienė).

Besisukant smagiu ritmu prie jaunųjų atlikėjų grupių prisijungė ir 5–8 metų solistai. Smagu, kad konkurse-festivalyje dalyvavo ir dvi Birštono meno mokyklos mokytojos Ramunės Liutvynskienės mokinės: Ugnė Naudžiūnaitė, atlikusi dainelę „Jei širdelėj liūdesys“, ir Austėja Belenavičiūtė su daina „Juodas strazdas“.

 

Popietinėje programoje karuselę suko vyresni atlikėjai. Grupių dalyvių amžiaus buvo 8–12 metų, o solistų – 9–12 metų.

Tarp 8 dalyvavusių grupių buvo atlikėjai iš Utenos jaunimo užimtumo centro dainavimo studijos, kultūros centro dainavimo studijos, grupė iš Alytaus vokalo studijos „BelCanto“ ir, žinoma, kauniečiai.

Gausiausia dalyvių grupė buvo 9–12 metų solistai iš įvairių šalies miestų, jų buvo net 22. Šioje amžiaus grupėje ir solistų kategorijoje dalyvavo Birštono meno mokyklos mokytojos Natalijos Kesminienės mokinė Agnė Baliūnaitė.

Vertinimo komisijai susumavus rezultatus, paaiškėjo ir šio gražaus festivalio „Vasaros karuselė“ geriausi atlikėjai ir nominantai.

Iš 4–8 metų grupių pirmoji vieta atiteko grupei „Caca“, antra – „Caca pagrandukams“, o trečioji – „Riešutėliams“.

Iš vyresniųjų, 8–12 metų, grupių pirmąją vietą užėmė „Linksmasis Do“, antrąją – „BelCanto“, o dvi trečiosios atiteko grupėms „Štai“ ir „SUNgirls“.

Mažiausiųjų solistų pastangos taip pat įvertintos labai gerai. Pirmąją vietą šioje kategorijoje laimėjo Geistė Vainoriūtė, dvi antrąsias vietas pasidalijo Guostė Lukoševičiūtė ir birštonietė Ugnė Naudžiūnaitė, o trečioji prizinė vieta atiteko Ugnei Baniulytei.

Solistų (9–12 m.) grupėje pirmoji vieta paskirta net trims atlikėjoms: Atėnei Načajūtei, Jessicai Samuolytei ir Milėjai Stankevičiūtei, antroji – Kotrynai Čerkauskaitei, o trečioji atiteko Kristijonui Gorodeckiui.

Kitiems atlikėjams už puikius ir įspūdingus pasirodymus atiteko ne mažiau svarbios nominacijos:

„Už tautiškumo puoselėjimą“ – Austėjai Šukauskaitei;

„Už miuziklo žanro pojūtį“ – Salomėjai Skapčiūtei;

„Už geriausią choreografiją“ – „SUNgirls“;

„Už sceninį įvaizdį“ – „Caca pagrandukams“;

„Už improvizacinius bandymus“ – Austėjai Belenavičiūtei (Birštono meno mokykla).

Už puikius dalyvių pasirodymus apdovanotos grupių ir solistų vadovės: Nijolė Švagždienė, Jūratė Miliauskaitė, Raimonda Navickienė.

Iš tikrųjų festivalis buvo labai šaunus – daug atlikėjų, gerai paruoštos programos. Renginio „Vasaros karuselė“ sumanytoja ir organizatorė Lijana Stakauskaitė taip pat džiaugiasi, kad festivalis išaugo, kasmet sulaukia vis gausesnio dalyvių būrio. „Dalyvių kasmet tikrai daugėja. Manau, šis konkursas vyko labai sklandžiai, kaip ir buvo suplanuota“, – kukliai po konkurso sakė Lijana.

Labai malonu, kad toks didelis renginys papuošė Birštono kurorto kultūrinį gyvenimą. Malonu buvo girdėti ir tai, kad vaikų tėveliai džiaugėsi puikiu ir gerai organizuotu renginiu bei apsilankymu kurorte.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close