Metai iš metų Prienų socialinių paslaugų centre birželio 1-ąją vasara prasideda gražia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Mūsų ši popietė vadinasi „Vaikystės aitvarai“. Atvykusius mažylius pasitiko darbuotojai su šypsenomis ir malionimis staigmenomis, vaikai puošė „Vaikystės gaublį“ savo išpieštomis guašu rankytėmis, o tėveliai ir svečiai užrašė palinkėjimus. Šventė prasidėjo nuotaikingu „Pienės pūko“ lankytojų šokiu. Centro lankytojus, darbuotojus, svečius sveikino su gražia švente bei skyrė muzikinius kūrinius solistė Milena Ruseckaitė.

Vaikams sveikinimus skyrė centro direktorės pavaduotoja Liuda Šeškuvienė, Vaiko Teisių Apsaugos skyriaus vedėja Rasa Olisevičienė. Seniūnijų seniūnai negailėjo gražių žodžių bei nuotaikingoji Jūrininkė Eglė atvykusi iš Prienų J. Marcinkevičiaus bibliotekos priminė mažiesiems, kad vasarą nepamirštų apsilankyti bibliotekoje ir sakaitytų knygas. Vaikai buvo paraginti sudalyvauti Amsiaus viktorinoje. Paibaigus viktorinai vaikai buvo pakviesti pasinerti į nuotaikingas pramogas: aitvarų dirbtuvėlėse, piešime ant veidukų, atsipalaiduoti ant batuto. Šventės šurmulį paįvairino klounas „Bumsis“. Jis pasiūlė vaikučiams išmokti pasigaminti šuniukus iš plonų balionų. Susidomėjimas buvo labai didelis. Ne tik mažieji bandė pasigaminti žaisliukus, bet ir jų tėveliai. Socialiniai darbuotojai pakvietė vaikučius helio balionus su pasigamintais aitvariukais paleisti į orą. Dangų numargino įvairiaspalviai balionai su aitvarais.

O kokia šventė be vaišių stalo. Be abejo, Amsio padėjėja kartu su Bumsiu atnešė gražiausią tortą. O šio būta ne tik gražaus, bet labai labai skanaus. Vaikystė – nepakartojamas žmogaus gyvenimo etapas. Deja, ne visuomet vaikystė būna šviesi, kai trūksta tėvų meilės ar sveikatos, sunku būti nerūpestingu. Todėl mūsų, suaugusiųjų, pareiga apsaugoti vaikystę – mažų žmogučių svajones ir norus paversti realybe.

Dėkojame visiems atvykusiems ir prisidėjusiems prie šventės organizavimo

Socialinė darbuotoja Vilma Deltuvienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close