Penktasis Jurgio Janulio vardo stalo teniso turnyras

Praėjusį šeštadienį Birštono gimnazijos sporto salėje smagiai kauškėjo teniso kamuoliukai, girdėjosi draugiški ir linksmi pažįstamų ir kolegų pašnekesiai. Tokia šilta nuotaika vyravo penktajame buvusio gydytojo, Birštono savivaldybės tarybos nario Jurgio Janulio ir jo sūnų Dariaus ir Valentino suorganizuotame stalo teniso turnyre.

Šiemet iš įvairių Lietuvos vietų į turnyrą atvyko daug stalo teniso gerbėjų ir mėgėjų, norinčių smagiai praleisti laiką su rakete rankoje, pabendrauti su kolegomis.

Turnyre dalyvavo 16 vyrų, 6 moksleiviai ir 5 moterys. Jie kovojo dėl nugalėtojų taurių 4 grupėse.

Jaunimo (moksleivių) grupėje pirmąją vietą laimėjo birštonietis J. Kazlauskas, antrąją – B. Kupstas ir trečiąją – L. Brūzga iš Prienų.

Tarp moterų nepralenkiama buvo Birštono gimnazijos kūno kultūros mokytoja Audronė Šidiškienė, iškovojusi 4 pergales ir užsitikrinusi nugalėtojos titulą. Antroje vietoje liko prienietė Raimonda Sakalauskienė, turinti 3 pergales, o trečiąją vietą užėmė viešnia iš Vilniaus Asta Litvinienė (2 pergalės). Turnyre jau keletą metų dalyvauja ir Birštono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė. Nors prizinės vietos ir nelaimėjo, tačiau dvasiškai birštoniečius palaikė.

Vyrų grupėje, kaip ir praėjusiais metais, pirmąją vietą laimėjo Linas Žilevičius iš Prienų, antrąją ir trečiąją vietas užėmė birštoniečiai Paulius Prakapas ir Adomas Vaitkevičius.

Senjorų grupėje pirmoji vieta atiteko prieniškiui Arvydui Marcinkevičiui, antroji – A. Masteikai iš Raseinių, o trečioji – Bernardui Žukui iš Prienų.

J. Janulis stalo tenisą pamėgo nuo pat vaikystės, žaidė besimokydamas, o vėliau ir dirbdamas gydytoju. Šia sporto šaka „užkrėtė“ ir savo sūnus Darių ir Valentiną bei jų šeimas. Jie kartu organizuoja ir rengia stalo teniso turnyrus. Tokių žaidynių tikslas – propaguoti šį smagų ir judrų žaidimą, kurį gali žaisti įvairaus amžiaus žmonės.

Turnyro metu buvo galima pasigėrėti J. Janulio laimėtais apdovanojimais ir prizais, o taip pat susipažinti su alytiškio Zenono Gramacko stalo teniso atributikos kolekcija.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close