Jiezno bibliotekoje – pokalbis apie dabartį ir ateitį

Nacionalinės bibliotekų savaitės proga balandžio 25 d. Jiezno bibliotekos skaitytojai, miesto bendruomenė susitiko su politologu, LRT žurnalistu ir užsienio naujienų redaktoriumi Vykintu Pugačiausku.

Renginio tema „Kartu mes kuriame ateitį“ labai susijusi su svečio veikla. Jis atrenka Lietuvos gyventojus per LRT žinių laidas pasiekiančią informaciją apie įvykius pasaulyje, dalyvauja spaudos konferencijose su užsienio šalių vadovais, apsilankiusiais Lietuvoje, vyksta su mūsų šalies delegacijomis į susitikimus su pasaulio galingaisiais, todėl mato ir gerai supranta visas dabarties aktualijas bei gali, remdamasis savo įžvalgomis ir patirtimi, prognozuoti ateitį. Vykinto darbas buvo įvertintas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu, kurį jam ir dar keturiems jo kolegoms Valstybės atkūrimo 100-mečio proga už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje įteikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vykinto kelias į žurnalisto profesiją pasidėjo nuo mažumės – jo tėtis taip pat yra LRT žurnalistas, kraštietis Juozas Pugačiauskas, labai dažnai apsilankantis tėviškėje, dalyvaujantis Jiezno kultūriniame gyvenime, renkantis medžiagą leidiniui apie Jiezno valsčių. Sūnus labai žavėjosi tėčio veikla, talkino jam filmuojant renginius, todėl nenuostabu, kad ir pats pasinėrė į šį darbą dar studijuodamas politologiją. Nors iš tiesų, kaip pasakojo renginio dalyviams Vykintas, pirmasis jo „karštasis“ reportažas buvo ruoštas vos trylikos metų – 1991 m. sausį, kai Vilniuje buvo kovojama už Lietuvos laisvę. Su kamera rankose jis nepabijojo fiksuoti Spaudos rūmus apgulusių okupantų kareivių, kartu su tėčiu ruošė televizijos bokštą apgulčiai.

Nuo 1997 m. dirbdamas LRT žurnalistu, o vėliau užsienio naujienų redaktoriumi, Vykintas apkeliavo labai daug pasaulio vietų, sutiko daug įdomių žmonių, dalyvavo daugelyje svarbių Lietuvai ir pasauliui įvykių, todėl susirinkusiems jiezniečiams jis ne tik daug pasakojo, bet ir atsakinėjo į klausimus, nušviesdamas aptariamas temas išties objektyviai ir atvirai. Jis sakė esąs dažnai kviečiamas į tokius susitikimus ir noriai juose dalyvaujantis, o Jieznui jaučiantis šiltą prieraišumą, todėl labai džiaugiasi gražėjančiu miestu ir šviesiais jo gyventojais.

Paprastas ir nuoširdus Vykinto bendravimas, erudicija bei iškalbingumas paliko labai malonų įspūdį tiek renginį organizavusioms bibliotekininkėms Vilmai ir Sigutei, tiek į jį susirinkusiems jauniems ir pagyvenusiems jiezniečiams.

 

Jiezno bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close