Šokėjus sukvietė „Vėjo malūnėliai“

Balandžio 27 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko rajoninis vaikų šokių kolektyvų festivalis „Vėjo malūnėliai“, skirtas Tarptautinei šokio dienai paminėti.

Didžiojoje scenoje pasirodė penkiolika rajono vaikų šokių kolektyvų, šokančių ir liaudiškus, ir šiuolaikinius šokius.

Pirmieji scenoje pasirodė šeimininkai – Prienų KLC vaikų liaudiškų šokių grupės „Pipiras“ ir „Pliauškutis“, vadovaujami R. Jurevičienės. Po jų scenoje sukosi Išlaužo pagrindinės mokyklos vaikų šokių grupės „Malūnėlis“ (vadovė J. Knašienė), Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos vaikų šokių kolektyvų „Ąžuoliukas“ ir „Sukutis“ (vad. A. Liutkienė ir D. Šatienė), Balbieriškio pagrindinės mokyklos vaikų liaudiškų šokių grupės „Ringutis“ (vad. R. Švedienė), Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos vaikų šokių grupės „Ąžuoliukai“ (vad. D. Baranauskienė), Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos vaikų šokių grupės „Žilvitis“ (vad. V. Vilkaitienė) ir Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos bei Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vaikų liaudiškų šokių grupių (vad. J. Beikauskienė) šokėjai.

Šiuolaikinius šokius šoko dvi Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos vaikų šokių grupės „Judėk“ (vad. D. Žuvaitienė), Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos vaikų šokių grupė „Judėk laisvai“ (vad. D. Kandrotienė), Balbieriškio pagrindinės mokyklos ritminių šokių grupė „Ritmas“ (vad. D. Alaveckienė), Balbieriškio KLC šiuolaikinių šokių grupė „Fidema“ (vad. D. Alaveckienė). O festivalį užbaigęs bendras grupių „Fidema“ ir „Ritmas“ pasirodymas išjudino visus žiūrovus ir festivalio dalyvius.

Šokėjų pasirodymus stebėjo komisija, kuri kiekvienam kolektyvui skyrė nominaciją.

Šokėjus bei jų vadovus sveikino Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis ir Prienų KLC direktorė Virginija Naudžiūtė.

Šokių šventė „Vėjo malūnėliai“ jau tampa tradicine, sukviečiančia jaunuosius šokėjus pasimėgauti šokiu, „pasimatuoti“ didžiąją sceną.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close