Miškasodis šimtmečio Lietuvai

Kiekvienais metais Lietuvos žmonės noriai dalyvauja miškininkų organizuojamose medžių sodinimo šventėse. Pavasarį svarbu ne tik švarinti aplinką, bet ir pasodinti jaunų medelių, įveisti ir atsodinti mišką. Balandžio 28-ąją Lietuvoje vyko tradicinė Nacionalinė miško sodinimo šventė. Šiais metais visuotinė medžių sodinimo talka skirta Lietuvos šimtmečio jubiliejui, jos metu šalyje pasodinta 100 ha miško.

 

Kaip ir kiekvienais metais, miško sodinimo šventėje dalyvavo ir Prienų regioninio padalinio darbuotojai, jų šeimos nariai ir bendruomenės atstovai.

Medžių sodinimo talka vyko Išlaužo girininkijos miške, 56-ame kvartale, kur buvo pasodinta 0,9 ha naujo eglyno.

Net 60 talkininkų iš Kauno AB „Elektros skirstymo operatorius“ talkininkavo Šilavoto girininkijoje. Pasak girininko Vidmanto Dereškevičiaus, miško sodinimo metu 0,6 ha plote daugiausiai buvo pasodinta ąžuoliukų (1200 vnt.), 500 juodalksnių, 400 eglių ir 200 beržų.

Praeitais metais Nacionalinės miško sodinimo šventės metu gausus būrys įvairiausių profesijų, skirtingo amžiaus talkininkų 66,2 ha plote miškininkams padėjo pasodinti daugiau nei 200 tūkst. medelių. Reikia tikėtis, kad ir ateinančiais metais mūsų šalies miškų plotai pasipildys, kad žmonėms entuziazmo nepristigs. Lietuvoje turi žaliuoti miškai…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close