Inkilėliai jau laukia paukščių

Praėjusią savaitę visa Lietuva šventė Žemės dieną. Pagrindinis jos akcentas – inkilėliai. Visą savaitę įvairių įstaigų, mokyklų, bendruomenių nariai kalė ir kabino inkilėlius. Nuo jų neatsiliko ir Tvarkos ir Teisingumo Jaunimo lygos Prienų skyrius.

Inkilėlių gamybos ir kabinimo akcijos jau yra tapusios tradicinėmis. Jaunimo lygai šiemet šis renginys taip pat tapo tradicinis. Praėjusiais metais įvykusi inkilėlių akcija šiemet išsiplėtė. Pernai akcijoje dalyvavo trys ugdymo įstaigos, šiemet – jau keturios.

Jaunimo lyga, kaip ir pernai, iš Felikso Šabasevičiaus šiam tikslui skirtos medienos pagal reikalavimus išpjovė ruošinius inkilėliams, juose išgręžė tinkamo dydžio landas. Inkilėliai kabinami miške. Miške labiausiai namų reikia zylėms. Todėl visi inkilėliai buvo skirti joms. Visi ruošiniai kartu su vinimis Žemės dieną, trečiadienį, pasiekė keturias ugdymo įstaigas: „Revuonos“ vidurinę mokyklą, „Ąžuolo“ progimnaziją, Prienų lopšelį-darželį „Saulutė“, bei „Revuonos“ specialiojo ugdymo skyrių. „Ąžuole“ moksleiviai darbavosi patys, padedami mokytojų. „Saulutėje“ gausiam vaikų būriui padėjo taip pat gausus tėvelių, senelių būrys. Specialiojo ugdymo skyrius sulaukė jaunimo lygos atstovų pagalbos. Visur plaktukai kaukšėjo ypač tvirtai ir greitai. Inkilėliai buvo sukalti beregint.

Šiemet vaikai gavo dar vieną papildomą užduotį – kiekvieną inkilėlį paženklinti savo ugdymo įstaigos pavadinimu bei savo vardais arba paukšteliams skirtu piešiniu. Kiekvieno inkilėlio galinė nugarėlė (kad ryškios spalvos negąsdintų zylučių) buvo išmarginta kūrybiškais piešiniais. Ant vienų išdygo miškas, ant kitų – artėjančių šv. Velykų proga atsirado pintinės su įvairiaspalviais margučiais. Vyresni mokiniai  kuklinosi ir rašė tik savo vardus.

Miškuose dar vėsu ir daug sniego, todėl Jaunimo lygos nariai nusprendė inkilėlius sukabinti patys, kad vaikai nesušaltų ir nesušlaptų. Norėdami juos sukabinti toje vietoje, kur jie labiausiai reikalingi, į pakalbą pasikvietė Prienų girininkijos girininką Vytautą Deimantavičių, kuris ne tik parodė tinkamas vietas, bet ir parūpino įrankių inkilėliams pakabinti. Bekabinant girininkas papasakojo apie paukščius: kur šie labiau mėgsta apsistoti, perėti. Kabinimu labai džiaugėsi ir renginyje dalyvavusios merginos. Toks renginys, kai tenka pasitarnauti paukščiams, vyksta ne kasdien. Giedrė, kuri labai mėgsta padėti visiems gyvūnams, su entuziazmu rodė tinkamus medžius, pati skubinosi prie jų nunešti kopėčias. Gintarė nešiojo bei padavinėjo inkilėlius. Vietomis, miške sniego dar virš kelių, vaikščioti nelengva.

Visus inkilėlius sukabinti pavyko tik saulei besislepiant už horizonto. Gerai, kad diena buvo tokia graži ir kupina nuostabių akimirkų.

Tvarkos ir Teisingumo Jaunimo lyga dėkinga visoms ugdymo įstaigoms,  prisijungusioms prie šios akcijos. Jos šiemet, prisimindamos praėjusių metų akciją,  jau pačios kvietėsi į svečius. Dėkingi esame ir savo lygos nariams, parūpinusiems medžiagų ir padėjusiems.

Jaunimo lyga šiuo renginiu pradeda aktyvią šių metų veiklą. Balandžio pabaigoje vėl planuojame sutvarkyti Žarijų piliakalnį. Balandžio viduryje – akcija „Surask knygai draugą“, kurios metu visos pačių narių ir kitų gerų žmonių paaukotos jau nereikalingos ir neskaitomos vaikiškos knygelės bus perduotos tiems, kuriems jų reikia labiau, kurie joms įsigyti neturi pinigų.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close