Akcija „Tylos stebuklinga versmė“ – Tarptautinei triukšmo supratimo dienai paminėti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Su triukšmu šiuolaikiniame pasaulyje susiduriame daugelyje sričių, o apie triukšmo daromą poveikį sveikatai taip pat kalbama gana dažnai. Ilgą laiką žmogų veikiantis triukšmas sukelia nerimą, kenkia miego kokybei, skatina streso hormonus ir daugelį kitų sveikatos problemų bei ligų. Balandžio 26 dieną mokyklose dirbančios visuomenės sveikatos priežiūros specialistės vykdė akciją „Tylos stebuklinga versmė“, kad mokiniai suprastų triukšmo poveikį ir padarinius žmogaus organizmui. Akcijos metu aukštesniųjų klasių mokiniai diskutavo triukšmo tema ir ant spalvoto popieriaus skiaučių surašė, kas jiems yra triukšmas. Jų atsakymai bus panaudoti triukšmo dėžei. Jaunesnio amžiaus moksleiviai – užsimerkę ir būdami tyloje – mokėsi išgirsti tylą, analizavo triukšmą skleidžiančius garsus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close