„Avangardas – 2018“ sušvito ryškiomis spalvomis

Gegužės 4 dienos popietę Birštono kultūros centre vyko Birštono meno mokyklos Dizaino studijos organizuotas tradicinis 15-asis avangardinės mados konkursas-festivalis „Avangardas – 2018“.

 

Kadangi šis renginys buvo jubiliejinis, festivalio sumanytoją ir organizatorę, meno mokyklos dizaino studijos mokytoją metodininkę pasveikino LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė ir Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Konkurse-festivalyje daugiau kaip 20 šalies meno mokyklų, kultūros centrų, mados teatro ir dizaino studijų mokiniai, taip pat svečiai iš Baltarusijos Minsko miesto pristatė savo sukurtas kolekcijas.

Pirmieji scenoje pasirodė Šiaulių profesinio rengimo centro Buitinių paslaugų skyriaus mados teatro studijos „Svajokliai“ (vadovė Dalia Kerienė) dizaino būrelio „Dygsnys“ (vadovė Laimutė Dimšienė) kūrėjai, kurie pristatė kolekciją „Mandala – sielos gelmių langas“.

Vėliau žiūrovai gėrėjosi Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos kolektyviniu darbu „Ilgas lino žydėjimas“, Panevėžio moksleivių namų drabužių dizaino studijos kolekcija „(Ne)Tobula“, kurią sukūrė šešiolikmetis Aivaras Veršila. Savo kūrybos darbus pristatė Kauno moksleivių techninės kūrybos centro, Visagino kūrybos namų, Kauno Simono Daukanto progimnazijos, Kalvarijos kultūros centro, Jonavos kultūros centro, Panevėžio moksleivių namų, Marijampolės „Ryto“ pagrindinės mokyklos jaunieji kūrėjai. Nudžiugino ir puikūs Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos moksleivių sukurti kostiumai, kolekcijos „Pilies rūsio paslaptys“ (autorė Agnė Stravinskaitė) ir „Netoli nuėjom“ (autorius Danielius Aldakauskas, 8 kl.).

Birštono meno mokyklos dizaino studija pateikė labai gražią ir spalvingą Evaldo Kašiubos kolekciją „Spalvos“, už kurią autorius pelnė spalvingiausios kolekcijos nominaciją. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinio Danieliaus Aldakausko kolekcija laimėjo II vietą ir buvo pripažinta teatrališkiausia ir muzikaliausia.

Konkurso-festivalio vertinimo komisijos sprendimu, GRAND PRIX iškeliavo į Jonavą. Taip aukštai buvo įvertinta Jonavos kultūros centro vaikų kūrybinės grupės kolekcija „TotalRed“ (vadovas Česlovas Časas).

„Kolekcijas kūrė vaikai, todėl jautėsi jaunatviškumas, skleidėsi kūrybiškumas“, – pabrėžė Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė.

Festivalis tikrai buvo labai įspūdingas, kolekcijos ir pristatymai nenusileido vienas kitam, nors lygių ir nebuvo, kiekvienas vis kitoks, savitai gražus ir svarbiausia – …avangardiškas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close