Ar žinote, kiek pabrango maisto produktai?

Danutė Černeckienė

Pabrango daug – tris kartus, nes prie daugumos produktų skaičiai tokie patys, tik ne litais, bet eurais. Labiausiai pabrango pieno produktai – daugiau nei tris kartus, mėsa mažiau, bet irgi pabrango.

Ainoras Vaškys

Retai kada vaikštau į parduotuves, bet žinau, kad labiausiai pabrango pieno produktai. Pabrango ir visi kiti maisto produktai, manau, kad vidutiniškai 20 proc.– tai tikrai.

Jurgita Alaveckienė

Vidutiniškai maistas pabrango apie 70–80 proc. Dauguma prekių kiek kainavo litais, tiek dabar kainuoja eurais, kai kas pabrango mažiau. Labiausiai pabrango pieno produktai ir daržovės. Produktai labai pabrango ir turguose. Pavyzdžiui, daržovės prekybos centruose dabar dažnai kainuoja kur kas pigiau nei turguje. Seniau pačius būtiniausius kasdienius produktus nusipirkdavai už 20 litų, dabar reikia 20 eurų.

Tomas Mikalauskas

Į parduotuves aš retai vaikštau, bet pastebėjau, kad užkandinėse, mažose parduotuvėse užkandžiai, kurie kainavo du litus, dabar kainuoja vieną eurą. Ir pietūs mokykloje pabrango. Pradėjau mokytis naujoje mokykloje, todėl negaliu palyginti, bet dabar už antrą patiekalą sumoku 1,80 euro (ir nesijaučiu sotus), o senoje mokykloje pietūs seniau kainuodavo apie du litus.

Jonas Andriukevičius

Daug produktų pabrango 3,5 karto, arba daugiau nei 300 proc. Labiausiai pabrango pieno produktai. Mėsa – mažiau, gal 30–40 proc., o vištienai dažnai taikomos akcijos, todėl jos kartais galima nusipirkti ir pigiau nei seniau. Jei skaičiuosime nuo tada, kai konkrečiai įvedė eurą, viskas pabrango mažiau, nes prieš pat euro įvedimą buvo didelis kainų šuolis.

Valentinas Motiejūnas

Pagrindiniai maisto produktai pabrango 3,5 karto – kiek mokėjome litais, tiek dabar mokame eurais. Žinoma, yra prastesnės kokybės maisto produktų, kurie kainuoja pigiau, bet, jei nori kokybiškų, tai jie pabrango smarkiai. Ypač pabrango žuvis, kuri dabar jau tikrai yra prabangos prekė.

Rimvydas Skučas

Viskas pabrango nemažai, tikrai daugiau nei 30 proc. Pieno produktai – labiausiai, mėsa – gal 20 proc., duona – apie 50 proc. Gerai, kad daržovių neperku, nes užsiauginu savų.

Svetlana

Kiek buvo litais, tiek dabar eurais. Labiausiai pabrango pieno produktai, duona, žuvis. Ir turguj kainos šoktelėjo tris kartus ar net daugiau.

Birutė

Manau, kad maisto produktai vidutiniškai pabrango apie 10 proc., nors aš mažai ką parduotuvėje perku – daugumą produktų gaunu iš kaime gyvenančių giminių.

Rolandas

30 proc. tai tikrai viskas pabrango. Kai kurių produktų kainos šoktelėjo labai smarkiai, kitų – mažiau. Pastaruoju metu atsirado įvairios kokybės prekių, tai kai kas, pavyzdžiui, antros rūšies dešra, kainuoja gal ir pigiau, nei buvo litais, tik nežinau, ar žmonės ją gali valgyti, jei net katė neėda.

Gabrielė

Maisto produktai pabrango vidutiniškai apie 40 proc. Vieni – labai daug, kiti – mažiau, bet pabrango viskas. O kad kas atpigtų, nepastebėjau.

Danguolė

Manau, kad maisto produktai pabrango 3,5 karto – kiek buvo litais, tiek dabar yra eurais. Ir tik retas kuris produktas, gal rečiau vartojamas, pabrango mažiau

Aušra

Pabrango viskas, o kiek, nežinau, gal vidutiniškai apie 30 proc., neskaičiuoju – valgyti vis tiek reikia, Turiu kai kuriuos „savo“ produktus, kurių kokybė tenkina ir juos retai keičiu, o visa kita perku, nors ir ne pačius brangiausius ar prabangiausius, bet ir ne antros rūšies.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close