Pradedami F. Martišiaus g. ir dalies Vytauto g. rekonstrukcijos darbai

Gegužės 7 d. prasidėjo valstybinės reikšmės magistralinio kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė ruožo nuo tilto iki Prienų miesto ribos (1,29 km) rekonstrukcijos darbai.   

Pirmiausia darbai bus atliekami F. Martišiaus g., kuria eismas bus draudžiamas. Eismas bus organizuojamas apylanka – Vytauto, J. Basanavičiaus ir Kauno gatvėmis. Apylankos schemą ruošė projekto užsakovas Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir neatsižvelgė į Prienų r. savivaldybės Kelių eismo saugumo komisijos siūlymus nukreipti eismą kitais maršrutais – ne per miesto centrą. Kaip informavo rangovai, F. Martišiaus g. gyventojams rekonstrukcijos metu bus sudaryta galimybė patekti į savo namus, taip pat ir Dvariuko mikrorajono gyventojams, važiuojantiems iš Revuonos g. į J. Vaitkaus g. 

Vytauto g. nuo tilto iki sankryžos su F. Martišiaus g. bus rekonstruojama pabaigus darbus F. Martišiaus g. Rekonstruojamame Vytauto g. ruože darbų metu eismas nebus draudžiamas, tačiau pakaitomis leidžiamas tik viena puse.

Projekto metu bus rekonstruotas numatytas kelio ruožas, įrengti lietaus nuotekų, apšvietimo tinklai, rekonstruotos elektros linijos, įrengtas pėsčiųjų perėjų apšvietimas, Vytauto, F. Martišiaus ir Nemuno gatvių sankryžoje visiškai atnaujintas šviesoforų postas, sankryžose su šalutinėmis gatvėmis (prieš ir po sankryžos) įrengtos iškilios saugumo salelės. Visose saugumo salelėse bus įrengti atšvaitai. Dešinėje kelio (gatvės) pusėje bus įrengtas bendras 2 m pločio pėsčiųjų ir dviračių takas iki Prienų miesto ribos (iki nuovažos), kairėje pusėje – kintamo pločio, nuo 75 cm iki 2,5 m, pėsčiųjų takas (šaligatvis). 

Žmonėms su regos sutrikimais pėsčiųjų takai bus pažymėti įspėjamaisiais paviršiais iš apvalių kauburėlių, skirtais įspėti apie priekyje esančius aukščio pasikeitimus, taip pat įspėjamaisiais paviršiais iš lygiagrečių juostelių, skirtų įspėti apie judėjimo krypties pasikeitimą. Visi įspėjamieji paviršiai bus geltonos spalvos. 

Projektui įgyvendinti numatyta 1 349 027 eurai. Darbus vykdys UAB „Fegda“.

Įgyvendinus projektą, įdiegus modernias eismo sąlygas gerinančias ir eismo saugumą didinančias priemones, eismas magistraliniame kelyje taps saugesnis, patogesnis, pagerės susisiekimo sąlygos, bus sumažinta avaringumo tikimybė. Įdiegus triukšmą mažinančias priemones, pagerės akustinis klimatas gatvėje. 

Gatvės rekonstrukcijos darbus planuojama baigti šiais metais. Kadangi darbų metu bus ribojamas eismas, Prienų r. savivaldybė atsiprašo už laikinus nepatogumus ir prašo gyventojus būti pakančius, laikytis saugumo.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close