Vairuotojų neįtikina nei skaudūs eismo įvykiai, nei atsakomybė – Skriaudžiuose bandyta išsisukti nuo atsakomybės

Balandžio 24 d. apie 10 val. 37 min. Prienų r., Skriaudžių k., kelio Vinčai-Mauručiai-Puskelniai 9-ame km, vairuotojas (g. 1961 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (kirto ištisinę eismo juostą), Alytaus apskr. VPK Prienų r. PK patruliams davė 200 eurų kyšį.

Lietuvos Respublikos Administracinių Nusižengimų Kodekso (ANK) 420 straipsnis numato, jog kelių eismo taisyklių nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimui taikoma 170-230 eurų bauda. Tuo pačiu vairuotojui 3-6 mėnesiams atimama teisė vairuoti transporto priemonę.

Na, o pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo Kodekso (LR BK) 227 straipsnį, tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. 

Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. 

Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs, pažadėjęs ar susitaręs duoti arba davęs didesnės negu 250 MGL vertės kyšį, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Tačiau, ko gero, pati didžiausia bauda yra žmogaus gyvybė, kuria vairuotojai rizikuoja nusižengdami kelių eismo taisyklėms. Deja, Prienų rajono keliuose gyvybes nusineša būtent neatidus lenkimas ir lenkimas draudžiamose vietose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close