Įvertinti paminklo trims savanorių kartoms projektai

Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) kartu su visa Lietuva 2018 metais mini Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Siekdamos pagerbti nepriklausomybės kovų dalyvius, KASP planuoja pastatyti paminklą, kuris atspindės tris karių savanorių kartas. Bendradarbiaudamos su istorikais, Prienų r. savivaldybe bei Jiezno seniūnija, KASP nusprendė paminklą statyti Jiezno miesto Nepriklausomybės aikštėje, esančioje tarp Vytauto, Žemaitės ir Basanavičiaus gatvių.

Balandžio 19 d. Jiezno seniūnijoje vyko institucijų atstovų susitikimas, kuriame buvo pristatyti būsimo paminklo maketai. Komisija, sudaryta iš KASP vado pulkininko Arturo Jasinsko, kapitonės Ingos Pranaitienės, majoro Dariaus Toleikio, Prienų rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjos Dalios Joneliūnienės, Jiezno seniūno Algio Bartusevičiaus, seniūno pavaduotojos Astos Lukšaitės, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro direktorės Dalios Vertinskienės, iš penkių pateiktų projektų atrinko du.

– Visi darbai labai stiprūs ir įspūdingi. Komisijai sunku buvo išrinkti du pačius geriausius projektus, iš kurių bus išrinktas ir įgyvendintas tik vienas. Dabar laukiame projektų vizualizacijos ir brėžinių, kaip paminklas atrodys erdvėje, – sakė Savivaldybės architektė D. Joneliūnienė.

Projektų autoriai – VDA Telšių fakulteto Taikomosios skulptūros studijų vadovas prof. Osvaldas Neniškis ir jo studentas Marius Bumbulis – kito Komisijos posėdžio metu pristatys skulptūrų projektų vizualizacijas ir Komisija priims sprendimą, kurį projektą įgyvendinti.

Lietuvos trijų kartų kariams savanoriams pagerbti ir atminimui įamžinti paminklas turėtų būti pastatytas iki 2019 m. vasario mėn., kai bus minimas Jiezno kautynių 100-metis. Paminklą planuojama pastatyti piliečių paaukotomis lėšomis. Prisidėti prie paminklo kariams savanoriams idėjos įgyvendinimo galima aukojant į nurodytą sąskaitą:

Savanorystės rėmėjų asociacija

Į. k. 304289644

Sąskaitos numeris LT957300010149458662

Adresas: Žirmūnų g. 27-52, LT-09115 Vilnius

 

Prienų r. savivaldybės informacija, Michailo Lysenko nuotraukos

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close