Miuziklo „Z karta“ gastrolės Lietuvoje

Mintis sukurti miuziklą kilo Ramunei Liutvynskienei 2017 metų vasaros pabaigoje. Tada ji pasitelkė Kristiną Belenavičienę ir kompozitorę Indrą Mažuikaitę ir kartu sukūrė projektą – miuziklą „Z karta“. Miuziklui parengti buvo suburta 10 „Revuonos“ pagrindinės mokyklos darbuotojų ir 15 mokinių komanda (dalyvavo ir Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai). Miuziklo premjera įvyko gruodžio 22 dieną. Spektaklyje žiūrovai matė energingus, kūrybingus, unikalius, o svarbiausia – „virtualius“ Z kartos vaikus. Visi kartu ieškojome atsakymo į klausimus : kas yra informacinės technologijos – šio amžiaus pažanga ar rykštė? Koks turi būti šių dienų mokytojas? Kaip rasti kontaktą tarp skirtingų kartų? Žiūrovai jautriai reagavo į perteiktas tarpusavio bendravimo, santykių su mokytojais, šeimos nariais temas. Kartų teorijos žinovė docentė Lidija Laurinčiukienė patvirtino, kad mums pavyko perkelti į sceną tipinę Z kartą.

Sulaukę palankių žiūrovų vertinimų, supratome, kad turime savo kūrinį parodyti ir kitose šalies vietose. Druskininkų „Ryto“ gimnazija buvo tikras išbandymas mūsų jauniesiems aktoriams. Tačiau pilna salė gimnazistų nenuvylė – buvome priimti labai šiltai ir nuoširdžiai.

Ne mažiau jaudulio visai komandai suteikė ir pasirodymas muzikos pedagogų seminare „Muzikinis ugdymas Lietuvos ateičiai. Muzikos olimpiados ir muzikinių konkursų patirtys“, kuris vyko Klaipėdoje 2018 m. balandžio 6 dieną. Tai buvo septintasis pasirodymas. Lietuvos muzikos mokytojų asociacijos pirmininkė profesorė Rūta Girdzijauskienė sakė, kad miuziklas yra labai šiuolaikiškas ir aktualus, jame skoningai susipina humoras ir liūdesys.

Dar kartą norisi padėkoti komandai už susitelkimą, jų „spindinčias akis“, už norą kurti, vaidinti ir būti kartu. Svarbu, kad ir mokyklos direktorė I. Balčiukynienė palaikė ir padėjo įgyventi idėjas viso kūybinio maratono metu. Po sėkmingų pasirodymų vykdami namo kalbėjome, kad tai ne pabaiga, tikimės, kad tai – tik naujos mokyklinių miuziklų eros pradžia…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close