Pagerbti geriausieji 2012 m. Prienų rajono sportininkai

Jau tapo tradicija kiekvieną pavasarį pagerbti Prienų rajoną savo  pasiekimais garsinančius sportininkus. Jų pagerbimo šventė kovo pabaigoje vyko Prienų kultūros ir laisvalaikio centre.

Daug gražių sveikinimų ir palinkėjimų susirinkusiesiems išsakė Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, Seimo narys Vytautas Kamblevičius, mero patarėjas Raimundas Markūnas, kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, vyr. specialistas Adomas Kubilius.

Rajono savivaldybės atstovai ir Seimo narys apdovanojo sportininkus ir komandas, kurios sėkmingai atstovavo Prienų rajonui 2012 metais. Tarp apdovanotųjų – „Revuonos“ vidurinės mokyklos vaikinų komanda, LMOF (Lietuvos mokinių olimpinio festivalio) orientavimosi sporto finalinėse varžybose laimėjusi septintąją vietą, Prienų KKSC merginų komanda, Lietuvos mokinių komandinėse pirmenybėse iškovojusi II vietą, taip pat Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos merginų komanda. Šių komandų sudėtyje rajono garbę gynė Arnas Deltuva, Mantas Jakučionis, Kasparas Kurtovas, Pijus Deltuva, Erikas Laukaitis, Aurelija Valčiukaitė, Kristina Kalakauskaitė, Rūta Maceinaitė, Silvija Butkutė, Paulina Stravinskaitė, Iveta Baužaitė, Gabrielė Misevičiūtė.

Apdovanojimai įteikti ir jauniesiems stalo tenisininkams, Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos vaikinams, stalo teniso rajoninių varžybų laimėtojams bei LMOF III vietos prizininkams: Karoliui Brūzgai, Kasparui Gudaičiui, Benjaminui Kupstui ir jų treneriui Linui Žilevičiui.

Tarp apdovanotų komandų, kurios pasiekė reikšmingų pergalių Lietuvoje2012 m., – Balbieriškio seniūnijos krepšinio komanda,2012 m. Lietuvos mažųjų miestelių krepšinio lygos čempionė (vadovas Gintaras Šukevičius), futbolo klubo „Ąžuolas“ veteranai, Kauno regiono veteranų salės futbolo varžybų II vietos laimėtojai (vadovas Vydmantas Petraška), Prienų seniūnijos krepšinio komanda, Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse krepšinio 3×3 varžybų II vietos laimėtoja (vadovas seniūnas Algimantas Matulevičius).

Padėka įteikta KKSC direktoriaus pavaduotojai Aldonai Ivanauskienei už pagalbą organizuojant sporto renginius rajone bei mokinių sportinės veiklos koordinavimą.

Ypatingo dėmesio sulaukė krepšinio treneris Virginijus Šeškus ir jo vadovaujama komanda,2012 m. laimėjusi LKL bronzos medalius, sėkmingai dalyvavusi LKF taurės varžybose, BBL ir EUROCUP turnyruose.

Komandų vadovai, treneriai buvo apdovanoti graviruotomis lentelėmis, Seimo nario V. Kamblevičiaus piniginiais prizais, geriausieji2012 m. sportininkai – medaliais. Komandoms buvo įteikti ir saldieji prizai – šakočiai.

Šventės metu medaliai įteikti badmintonininkams, trenerio Vito Rymanto Sidaravičiaus auklėtiniams, įvairių turnyrų nugalėtojams ir prizininkams: Medai Kavaliauskaitei, Aistei Kurapkaitei, Ryčiui Bucevičiui, Dovilei Kuzmickaitei.

Geriausių rezultatų orientavimosi sporte2012 m. pasiekė ir medaliais buvo apdovanoti orientacininkai: Arnas Deltuva, Lietuvos jaunių rinktinės narys, Lietuvos, Europos, Baltijos šalių čempionatų dalyvis ir prizininkas, Lietuvos vaikų rinktinės nariai, įvairių Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatų prizininkai: Deimantė Motiejūnaitė, Rokas Lipnickas, Mantas Jakučionis. Medaliai įteikti ir jaunajam orientacininkui Pijui Deltuvai, Lietuvos mokinių komandinėse pirmenybėse iškovojusiam II vietą, Vytautui Kamarūnui, Lietuvos čempionate estafetėje laimėjusiam bronzos medalį, taip pat Lietuvos čempionatų čempionams ir prizininkams: Pranui Mockui, Zenonui Radzivonui, Andriui Valatkai, Aurelijai Valčiukaitei, Justinui Valčiukui. Graviruotos lentelės įteiktos orientacininkų treneriams: Audriui Deltuvai ir Kristinai Sukockytei.

Prienų kraštą2012 m. garsino didelis būrys lengvosios atletikos atstovų. Tarp apdovanotų trenerės Gražinos Goštautaitės auklėtinių – sportinio ėjimo atstovės: Ieva Šukevičiūtė, Ugnė Gelbūdaitė, Daiva Sadauskaitė, Gintarė Černevičiūtė, rutulio stūmikė Klaudija Savickaitė, bėgikė Erika Stanevičiūtė.

Šventės metu medaliai įteikti Prienų kovinės savigynos klubo „Spektras“, vadovaujamo trenerio Arturo Juočiūno, sportininkams, garsinusiems rajoną šioje sporto šakoje: Karolinai Motūzaitei, Dovydui Juodsnukiui, Rokui Valinčiui, Evelinai Motūzaitei, Titui Klimavičiui.

Apdovanotas mišrių kovos menų (MMA) treneris Rokas Stambrauskas, ugdantis jaunuosius kovotojus, taip pat irklavimo treneris Valdemaras Vaitiekūnas bei jo auklėtiniai: Albertas Aukštakalnis ir Šarūnas Lukošius,2012 m. Lietuvos jaunučių žaidynėse porine dviviete valtimi100 mdistancijoje laimėję III vietą.

Irklavimo trenerio Petro Albertavičiaus vadovaujamame irklavimo klube pirmuosius žingsnius žengė ištisa plejada sportininkų, įvairių tarptautinių regatų, Lietuvos čempionatų nugalėtojų ir prizininkų. Be trenerio, buvo apdovanoti  irkluotojai: Tautvydas Vaitkūnas, Žygimantas Deimantavičius, Mantas Bendinskas, Naurintas Masaitis, Gintautas Kuzmauskas, Arnas Bendinskas, Vilius Aleksynas, klubo veteranai, „Remus taurės 2012“ I ir II vietų laimėtojai Kęstas Lipkevičius ir Laima Vaitkūnienė,

Futbolo sporte praėjusiais metais pasižymėjo FK „Prienai-Valdima“ komanda, tapusi Lietuvos futbolo federacijos II lygos Pietų zonos čempione. Graviruotos lentelės įteiktos komandos vadovui ir treneriui Marijui Makštučiui bei treneriui Kęstučiui Deltuvai.

Ypatingą vietą tarp pagerbtų sportininkų užima sveikuoliai. Prienų sveikos gyvensenos klubas „Versmenė“2012 m. tapo Lietuvos Respublikos Prezidento taurės sveikuolių konkurso nugalėtoju. Šiose varžybose savo amžiaus grupių nugalėtojais tapo ir šventėje medaliais apdovanoti klubo nariai: Janina Bredelienė, Aldona Vobolienė, Laimutė Janušauskienė, Vida Janušauskienė, Birutė Trainavičienė, Liudas Kurtinaitis, Lina Damukaitienė, Jurgita Gavėnienė bei šio klubo prezidentė Leonora Kalantienė.

Menininkės Aušros Deltuvienės specialiai sukurtais prizais apdovanoti dešimt geriausių Prienų rajono sportininkų, kuriuos pasiūlė jų treneriai: Tomas Jonyka,  Lietuvos jaunių U-16 futbolo rinktinės narys, Tomas Stupuris, Lietuvos Shindokai-Kan Karate čempionato 2012“ antrosios vietos laimėtojas, Tarptautinio turnyro Nicoje (Prancuzija) dalyvis, Karolis Mazauskas,2012 m. Lietuvos ir tarptautinių turnyrų nugalėtojas, badmintoninkai Gerda Trakymaitė ir Mantas Šatsauskas, vienas iš žymiausių sportinio ėjimo Lietuvoje atstovų Marius Žiūkas, jo pasekėjas, sportinio ėjimo Lietuvos jaunių rinktinės narys Tomas Pagirys, Lietuvos rinktinės narys, orientacininkas Vytautas Beliūnas, Lietuvos jaunių rinktinės, Lietuvos jaunimo rinktinės nariai Algirdas Bartkevičius ir Milda Radzivonaitė.

Visų salėje susirinkusiųjų vardu sportininkams ir jų treneriams dar kartą padėkota už tai, kad jie garsino Prienus ne tik respublikoje, bet ir Europoje bei visame pasaulyje. „Dėkojame ir tiems, kurie atėjo palaikyti ir pagerbti sportininkus, ir tiems, kurie dar tik pakeliui į sportinės karjeros šlovę. Linkime nenusiminti net pralaimint. Jūs nepralaimite žaidimo, tiesiog tik tą kartą jums pritrūko laiko laimėti. Pralaimėjimas nėra galutinis smūgis, bet tik suklupimas kelyje į laimėjimą. Ir nepamirškite, kad sportas yra toks dalykas, kuris reikalauja nuolatinio darbo ir treniruočių“, – baigiantis šventei kalbėjo jos vedėjai: kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialistas A. Kubilius ir PKLC direktoriaus pavaduotoja L. Gediminienė, linkėdami kuo didžiausios sėkmės, ištvermės, sveikatos ir daug pergalių. Juk su kiekviena pergale toliau kovoti darosi vis lengviau.

Geriausiųjų 2012 m. Prienų rajono sportininkų pagerbimo šventę papuošė Kauno akordeonistų draugijos akordeonistai Tautvydas Jurkša ir Audrius Daučianskas.

Roma Sinkevičiūtė

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close