Trumpas perspėja Rusiją dėl Sirijos ir sako, kad „atskries“ raketos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį perspėjo Rusiją dėl paramos Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) Sirijoje ir sakė, kad atsakant į cheminę ataką prieš civilius „atskries“ amerikiečių raketos.

„Rusija žada numušti bet kokias ir visas raketas, paleistas į Siriją. Rusija, pasiruošk, nes jos atskries, mielos, naujos ir „išmanios“! Neturėtumėt būti partneriai Dujomis Žudančiam Žvėriui, kuris žudo savo žmones ir tuo mėgaujasi!“ – socialiniame tinkle „Twittrer“ parašė D. Trumpas.

Rusijos įstatymų leidėjai anksčiau perspėjo Jungtines Valstijas, kad raketų smūgį Sirijai laikytų karo nusikaltimu ir sakė, kad tai gali įžiebti tiesioginį karinį susirėmimą tarp abiejų Maskvos ir Vašingtono pajėgų.

D. Trumpas nenurodė, ar turi omenyje potencialų JAV karinį smūgį, bet anksčiau grasino imtis karinių veiksmų dėl Sirijoje įvykdytos numanomos cheminės atakos, pasak aktyvistų ir gelbėtojų, nusinešusios daugiau kaip 40 žmonių gyvybių.

Sirijos vyriausybė ir jos sąjungininkė Rusija neigia, kad tokia cheminė ataka buvo.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) grasinimai atsakyti į įtariamą cheminę ataką Sirijoje raketomis yra „beatodairiškas eskalavimas“, trečiadienį pranešė Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA.

„Mūsų nestebina toks beatodairiškas eskalavimas iš tokio režimo, kaip Jungtinės Valstijos, kurios puoselėjo ir tebepuoselėja terorizmą Sirijoje“, – vieną šaltinį Sirijos užsienio reikalų ministerijoje citavo SANA.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close