Vėžionių bendruomenė „Topolis“ pasveikino 90-metę

Vėžionių bendruomenės „Topolis“ nariai gražią balandžio 7 d. popietę aplankė Bronę Paškevičienę, gyvenančią Karveliškių kaime, kuri tądien sulaukė garbaus savo 90-mečio. Pasveikinę gražaus jubiliejaus proga ir palinkėję dar ilgų gyvenimo metų svečiai su gerb. Brone susėdo jaukiam pašnekesiui.

Bronė Paškevičienė gimė 1928 m. balandžio 7 d. Magdalenos ir Juozo Bartkų šeimoje, Padriežiškių kaime. Kai jai buvo 5 metai tėvai Karveliškių kaime pasistatė namą ir persikėlė ten gyventi. 1940 m. baigė 4 klases, norėjo važiuoti mokytis į Aukštadvarį, tačiau reikėjo tėvams padėti ir į mokslus neišleido. Vėliau norėjo mokytis Jiezne, tačiau ir vėl teko likti namuose dirbti ūkio darbus, nors mokytis labai norėjo. Antrojo pasaulinio karo metais teko ir lauke pagyventi, kadangi Rusijos armijos kariai jų name įsirengė štabą. Taip ir augo tėvų namuose kartu su jaunesne sese Natale. Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui įsidarbino kolūkyje. 1957 m. ištekėjo už Juozo Paškevičiaus. Su vyru sugyveno gražiai, tik gaila, taip dievas skyrė, savų vaikų nesusilaikė. Nuo 2 metų pasiėmė auginti sesers sūnų Gailutį, kurį augino iki 7 klasės. 1998 m. mirė vyras. Prieš aštuoniolika metų Bronė patyrė didelę traumą, lūžo stuburas, teko operuoti. Tačiau gyvenimo smūgiai nepalaužė tvirto Bronės charakterio. Dabar gyvena tėvų statytame name, jau beveik 10 metų turi pagalbininką Joną, pro retą aplanko sūnėnas Gailutis, o su sese tai kasdien telefonu pasikalba.

Vėžionių bendruomenės „Topolis“ pirmininkė Irma Kereišienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close