Pareigūnai lankėsi Jiezno vaikų globos namuose

Kovo 29 d., prieš pat Šv. Velykas, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-io sektoriaus socialinės reabilitacijos skyriaus pareigūnai aplankė Prienų raj. Jiezno vaikų globos namų bendruomenę. Susitikimo metu aptarti aktualūs socialiniai klausimai, pozityvaus laisvalaikio užimtumo, saviugdos ir savišvietos skatinimo priemonės. Pasidalinta gerąja patirtimi skatinant teigiamus asmenybės pokyčius, pasidžiaugta jau antruoju, bet tikrai nepaskutiniu susitikimu tarp Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų ir Jiezno vaikų globos namų auklėtinių bei administracijos.

Kovo mėnuo ypatingas ne tik tuo, kad pasiekiamas pavasario lygiadienis, pradeda busti gamta, bet ir minima daugybė su gamtos nubudimu susijusių švenčių (kovo 9 d. minima Pavasario šauktuvių diena, kovo 10 d. minima 40-ties paukščių diena, kovo 20 d. minima Pasaulinė žemės diena, kovo 25 d. – gandrinės, sakoma, kad gandras grįždamas ant uodegos parneša kielę, kuri išspardo paskutinius žiemos ledus). Šioms gamtos atgijimo progoms Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-me sektoriuje laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nuteistiesiems buvo organizuotas inkilų paukščiams kalimo konkursas, kurio metu nuteistieji pozityviomis veiklomis išnaudojo laisvalaikį, galėjo realizuoti kūrybinius ir inžinerinius sugebėjimus projektuodami bei meniškai apipavidalindami inkilus paukščiams. O nuteistųjų pagaminti inkilai, vykdant projektą „Nuteistieji bendruomenei“, susitikimo su vaikais ir jaunuoliais metu buvo iškelti globos namų teritorijoje. Kiekvienas vaikas galėjo ne tik išsirinkti inkilą, pakabinti jam patinkančiame medyje, bet kartu gavo ir užduotį iki kito susitikimo stebėti kas jame gyvena.

Tradiciškai susitikimą užbaigė draugiškos pareigūnų ir globos namų auklėtinių sportinės rungtys, šventiniai palinkėjimai artėjančių Šv. Velykų proga bei saldžios dovanos globos namų auklėtiniams. Renginį organizavo Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-io sektoriaus socialinės reabilitacijos skyrius.

Pagarbiai, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-io sektoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close