Naujojoje Ūtoje – sniego senis rekordininkas

Vienintelis būdas susitaikyti su užtrukusia žiema – džiaugtis jos teikiamais malonumais.

Taip sako Naujosios Ūtos gyventojas, „Žiburio“ gimnazistas Tautvydas Vencius. Jis ir dar dešimt Naujosios Ūtos aktyvistų (Darius Ališauskas, Irmantas ir Žilvinas Malaškevičiai, Audrius Adomaitis, Vaidas Ališauskas, Justinas Stadalius, Evaldas Kazevičius, Daumantas Janecka, Martynas Tamašauskas, Karolis Maleckas) nutarė nulipdyti milžinišką sniego senį. Jeigu žiema tokia įkyri ir nesitraukia, tai bent pralinksminti ją galima.

Viskas prasidėjo per Šv. Velykas, kai vaikinams ir vyrams (nuo 18 iki 30 metų) kilo mintis statyti didelį sniego senį. Pirmasis, pasak Dariaus Ališausko, išėjo apie 4 metrų aukščio. Vėliau statytojai išgirdo, jog Kaune pastatytas kiek didesnis nei 5 metrų besmegenis, tad pagauti azarto nutarė pagerinti šį rekordą Naujojoje Ūtoje. „Pastatėme sniego senį rekordininką, kurio aukštis 6 metrai! Statėme apie 10 valandų. Besmegenis nuo viršaus iki apačios vien iš sniego – jokių gudrybių“, – sakė Tautvydas. Darius pridūrė, jog statant tebuvo naudojamos žmogaus rankos ir kopėčios. Anot jo, pirmasis blynas (pirmasis sniego senis), kaip visada, išėjo kiek prisvilęs, todėl antrąjį jie nutarė statyti dalimis. Vieną dalį sulipdę, statydavo kopėčias ir pasilypėję lipdydavo kitą. Ir taip iki viršaus.

Šis didžiūnas, pasak sniego senio lipdytojų, miestelyje nepaliko abejingų žmonių – smalsuoliai fotografavosi, siekdami įamžinti balandžio pradžios pokštus. „Juk dauguma senolių tikina, jog anksčiau tokiu metu jau mąstydavo apie ūkio darbų pradžią, o ne apie žiemos linksmybes. Kadangi šis senis besmegenis pūpso prie kelio, netrukus atsirado daug smalsuolių, norinčių įsiamžinti. Daugelis pravažiuojančiųjų klausė: o kiek sumokėti, kad galėtume nusifotografuoti. Šyptelėdavome – geriau dalinkimės šypsenomis“, – pasakojo Tautvydas.

Šmaikštuoliai iš Naujosios Ūtos visiems linki nenusiminti dėl pavasario vėlavimo, kur kas geriau džiaugtis užsitęsusias žiemos malonumais.

 

Su Tautvydu ir Dariumi kalbėjosi Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close