Gimnazistų atostogos Lenkijoje

Grupelė Birštono gimnazijos mokinių kovo 24-27 dienomis, lydimi mokytojos N. Juozaitienės, kartu su Vilkijos gimnazistais lankėsi Lenkijoje.

 

 

Tai buvo įdomi kelionė po pietinę Lenkiją. Pirmąją dieną aplankėme aukščiausiai virš jūros lygio esantį Lenkijos miestą – Zakopanę, įsikūrusią Aukštųjų Tatrų kalnų papėdėje. Pasikėlėme keltuvu į Gubaluvkos kalną, nuo kurio atsiveria nuostabi Tatrų, Gorcų, Pieninų ir Beskidų kalnų panorama. Pasivaikščiojome vaizdingiausia kurorto gatve – Krupuvki. Aplankėme miesto kapinaites, kuriose palaidotas lietuvių literatūros klasikas J. Biliūnas. Didžiulį įspūdį paliko puošni medinė bažnyčia bei apsilankymas Guralių nacionaliniame turguje.

Antrąją dieną vykome į Veličką. Aplankėme vieną didžiausių Lenkijoje druskų kasyklų, kurios šachtos driekiasi kelis šimtus metrų po žeme. Ekskursijos metu nusileidome net į135 mgylį ir druskinių figūrų ekspozicijose susipažinome su šachtos ir druskos kasybos istorija. Pamatėme gražiausią požeminę Šv. Kingos koplyčią. Visi turėjo galimybę nusipirkti suvenyrų, pasigrožėti druskų kristalais.

Vėliau vykome į Krokuvą, kur buvo suorganizuota ekskursija po senamiestį. Grožėjomės Vavelio kalva, karalių rūmais, Vavelio katedra, kurioje buvo karūnuojami ir laidojami Lenkijos ir Lietuvos karaliai. Aplankėme Turgaus aikštę, kurioje yra katedros bokštas su didžiausiu Lenkijoje varpu „Žygimantas”. Vėliau užsukome į Jogailos universiteto kiemelį, kur yra paminklas poetui A. Mickevičiui. Teko pabuvoti Mergelės Marijos bažnyčioje, kur yra įspūdingas V. Stvošo altorius.

Turiningai praleistos trys dienos kaimyninėje Lenkijoje visada išliks mūsų širdyse, kaip nuostabiausios pavasario atostogos.

 

Gerda Gudauskaitė,

Birštono gimnazijos gimnazistė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close