Veiverių seniūnijos gyventojai laukia kelių remonto

Veiverių šaulių namuose vykusiame Veiverių seniūnijos, kaip ir kitų seniūnijų, ataskaitiniame susirinkime skambėjo tie patys prašymai dėl netvarkomų kelių.

 

Ko gero, daugiausiai perspektyvų Prienų rajono savivaldybėje teikianti šalia vieno didžiausių Lietuvos miestų esanti Veiverių seniūnija, nors nuolat į ugdymo įstaigas ir nesutalpina savo mažiausiųjų gyventojų, pagal bendrą gyventojų skaičių – mažėja. 2017 m. seniūnijos gyventojų sąrašas sutrumpėjo 67 žmonėmis. Nors gyventojų skaičius sumažėjo, seniūnijoje socialiai remiamų šeimų skaičius per metus išaugo nuo 65 iki 79.

 

Vienoje iš gyventojų skaičiumi didžiausių seniūnijų itin didelis ir kelių tinklas. Pasak Veiverių seniūno Vaclovo Ramanausko, praėjusiais metais seniūnijos keliams skirta kiek daugiau nei 133 tūkst. eurų. Iš jų 28 tūkst. eurų – kelių priežiūrai ir remontui. Daugiausiai išlaidų pareikalavo Skriaudžiuose esanti Orbitos gatvė, jos asfaltavimui skirta 80 tūkst. eurų. Čiurlių gatvės Veiveriuose asfaltavimui atiteko 12 tūkst. eurų.

 

Tiesa, asfaltuojant naujas gatves mažai lėšų liko visada opiai seniūnijos problemai – žvyrkelių tvarkymui. Kaip minėjo seniūnas bei susirinkime dalyvavęs Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, šiais metais bus stabdomi gatvių asfaltavimo darbai ir daugiau dėmesio skiriama kitų kelių priežiūrai bei remontui. Planuojamas ir gatvių tvarkymas bei informacinių lentelių su gatvių pavadinimais įrengimas.

 

Tiesa, meras pabrėžė, kad seniūnijos turimas traktorius turi būti naudojamas tam, kam yra skirtas, nes gali būti ir atiduotas kitai seniūnijai.

 

Veiverių seniūnas paminėjo ir didžiausius praėjusiais metais padarytus darbus – laisvės kovotojų atminimo vietos „Skausmo kalnelio“ įregistravimą į Kultūros paveldo vertybių registrą bei seniūnijos patalpų remontą.

Į suremontuotas seniūnijos patalpas persikels ir policijos pareigūnai, kurie išsikrausto iš Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC), nes jis bus reorganizuotas į ligoninę. Taip Veiverių seniūnijos gyventojams bus suteikiama dar daugiau paslaugų.

 

Pasak mero, šiais metais seniūnijoje planuojama atlikti ir 300 tūkst. eurų kainuosiančius Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos remonto darbus, įrengti dar vieną ikimokyklinio ugdymo grupę. Tokią grupę įrengus Veiveriuose, kita bus įrengta Skriaudžiuose.Šiemet turėtų būti pradėti ilgus metus laukti Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro Skriaudžiuose renovacijos darbai.

 

Šios naujienos tikrai nudžiugino dalį negausiai susirinkusių seniūnijos gyventojų, tačiau dalis susirinkusiųjų, vis nesulaukiančių seniūnijos pagalbos, ir toliau kėlė klausimą dėl neskaidriai remontuojamų seniūnijos kelių.

 

Gyventojams užkliuvo itin didelės lėšos, skirtos Orbitos gatvės asfaltavimui. Gyventojai domėjosi, kodėl prisireikė asfaltuoti keletą namų turinčią Orbitos gatvę, jei yra pilna remontuotinų kaimo kelių.

 

Žmonės domėjosi ir vandentiekio, kanalizacijos bei dujų tinklo tiesimo galimybėmis. Deja, dėl dažnai pasitaikančio perdėto poreikio ir lėšų stygiaus šių tinklų tiesimas nenumatytas, gyventojai turėtų patys kooperuotis ir rašyti prašymą šiems tinklams tiesti. Bet kuriuo atveju, šių tinklų įrengimas yra mokamas ir gyventojams gali tekti patiems primokėti, kartais tikrai nemažą mokestį.

 

Veiverių seniūnijoje yra ir bendro naudojimo kelių negerbiančių ūkio subjektų. Gyventojai teiravosi, kodėl Mauručiuose esančiame „Agrokoncerne“ prasidėjus statybos darbams sunkiasvore technika buvo sudarkytas kelias nuo „Agrokoncerno“ iki Mauručių. Ten gyvenančios šeimos prastos būklės keliu turi važiuoti ir į darbovietes, ir į ugdymo įstaigas, tačiau tai tampa neįmanoma. Seniūnas priminė, jog buvo susitarta su „Agrokoncernu“ dėl kelio sutvarkymo, tačiau šiuo metu susitarimas ignoruojamas, todėl kelias buvo įtrauktas į seniūnijos kelių tvarkymo planus. Gyventojai skundėsi, kad seniūno pažadai bei kalbos, kad prašomi remontuoti ir nurodyti keliai buvo remontuojami, galimai neatitinka tikrovės, o kelių remontui skirtos lėšos gali būti panaudojamos kitiems tikslams. Paminėjus, kad dar niekada nebuvo atvežta keliui skirto grunto, seniūnas šias kalbas griežtai paneigė ir liepė nesiaiškinti.

 

Gyventojams neaiškumų kyla ir dėl Jaunimo gatvės Skriaudžiuose remonto, kuris buvo pradėtas, bet sustojo. Kartu sustojo ir šaligatvio tiesimo darbai. Parengus gruntą šaligatviui, gatvė liko išvis be kelkraščio, todėl vaikai į Skriaudžių pagrindinę mokyklą eina susiaurėjusios gatvės važiuojamąja dalimi. Šiuo keliu nuolat juda sunkiasvoris transportas, o kai magistraliniame kelyje Kaunas–-Marijampolė įvyksta eismo įvykis, per Skriaudžius nukreipiamas ir visas tranzitinis transportas. Tai kelia ypač didelį pavojų Skriaudžių vaikams ir suaugusiems gyventojams. Pasak mero, šis kelias priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) ir Prienų rajono savivaldybė jokios įtakos jam neturi. Mero žiniomis, darbus vykdžiusi rangovė dėl nesutarimų su LAKD šiuo metu dalyvauja teisminiame procese. Taigi, kol kas Skriaudžių vaikų saugumas niekam nerūpi.

 

Gyventojai teiravosi ir dėl kapų aptvėrimų bei jų tvarkymo, gatvių apšvietimo bei neaiškaus atliekų išvežimo grafiko. Jiems buvo paaiškinta, kad planuojama aptverti liuteronų kapus bei Skriaudžių pagrindinės mokyklos teritoriją. Tuo tarpų kapų teritorijai tvarkyti yra paskirtas vienas darbininkas. Na, o daugelis gatvių nušvis, kai Prienų rajone bus įgyvendintas projektas visas gatves apšviesti ekonomiškais LED žibintais. Tiesa, gyventojams iškilo klausimas, kodėl suremontuotoje Petkeliškių gatvėje vis dar neįrengtas šaligatvis. Nors projekte numatyta įrengti ir šaligatvį, ir apšvietimą, gyventojai baiminasi, kad siauroje gatvėje pirmiau įrengus apšvietimą neliks vietos šaligatviui arba jis bus per siauras ir vaikams į mokyklą reikės keliauti važiuojamąja dalimi. Valdžios atstovai užtikrino, kad taip nebus.

 

Susirinkime nuskambėjo ir linksmesnis klausimas. Ilgametis kūno kultūros mokytojas Romualdas Ermošenka pasiteiravo, ar šiemet pagaliau Veiveriuose įvyks šachmatų čempionatas. Seniūnas patvirtino, jog taip ir bus.

 

Seniūnijos gyventojus bei ataskaitinio susirinkimo svečius vakaro metu sušildė ir dainos. Jas dovanojo daugeliui seniūnijos gyventojų gerai pažįstamas Elenos Sakavičiūtės-Pečiulaitienės ir Faustės bei Paulinos Simonavičiūčių tercetas. Joms akomponavo ir pianino garsais visus džiugino Dominykas Šimonis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close