Praūžė 20-asis džiazo festivalis Birštone (nuotraukos)

Penktadienį, kovo 23-iąją, Birštone prasidėjo didysis džiazo festivalis, surengtas jau 20-ąjį kartą ir privertęs muzikos ritmu gyventi visą ramųjį kurortą.

Į Birštoną atvyko ne tik džiazo muzikos senbuviai, bet prisijungė ir naujų balsų bei veidų – atvyko šios muzikos krypties gerbėjų ir mėgėjų ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir užsienio šalių. Birštone viešėjo ir savo gerbėjams malonumą klausytis džiazo suteikė tokie visiems žinomi ir pažįstami muzikantai kaip Dainius Pulauskas, Vytautas Labutis, Leonidas Šinkarenka, Arkadijus Gotesmanas, Liudas Mockūnas, Kęstutis Vaiginis ir kiti. Reikia paminėti, kad džiazo karjeros sukaktis čia paminėjo dainininkė Neda Malūnavičiūtė bei Andrejus Polevikovas.

Naujus talentingus partnerius pristatė šventės senbuviai Herbie Kopfas, Kauno bigbendas, Dmitrijus Golovanovas. Festivalio metu džiazo karjeros 30-metį minėjo Neda Malūnavičiūtė, o 20-metį – Andrejus Polevikovas.

Dainius Pulauskas iš „BalticJazz Trio“ pasidžiaugė, kad muzikuoja Birštone, kurį atrado prieš daugelį metų, kad jam malonu čia sugrįžti. Įdomiausia tai, kad šiame trio groja visų trijų Baltijos šalių (Lietuvos, Latvijos ir Estijos) atstovai: Dainius Pulauskas (klavišiniai), Toivo Unt (kontrabosas), Maris Briezkalns (mušamieji).

Šeštadienį susirinkę į dieninį koncertą birštoniečiai tikėjosi išgirsti dainuojant ir birštonietę Laurą Budreckytę. Ji dalyvavo Andrejaus Polevikovo projekte „Ethnic Mood“ – Andrejus Polevikovas (klavišiniai), Denisas Murašovas (bosinė gitara), Darius Rudis (mušamieji). Lietuvių liaudies dainas kitaip atliko Giedrė Kilčiauskienė, Girmantė Vaitkutė, Vytautė Pupšytė ir Laura Budreckytė. Kai pasirodo birštoniečiai, visada būna daug nuoširdžių plojimų.

20-ojo džiazo festivalio Grand Prix buvo įteiktas Arkadijui Gotesmanui –kūrybingam perkusininkui, būgnininkui, įnešusiam daug naujų idėjų į Lietuvos džiazo istoriją. 

21-asis džiazo festivalis įvyks 2020 metais, tad džiazo muzikantai ir mėgėjai atsisveikino iki kito susitikimo.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close