Kviečiame į „Darom“ akciją balandžio 21 d.

Balandžio 21 d., šeštadienį, įvyks jau 11-oji „Darom” akcija. Ši pilietinė iniciatyva suburianti visas amžiaus grupes vyks visose 60 Lietuvos savivaldybių, daugiau nei 500 seniūnijų ir daugiau nei 500 mokyklų.

Šių metų akcijos tema – baterijos ir elektronikos priemonės. Mūsų partneriai atliekos.lt ir Gamintojų ir importuotojų asociacija pasirūpins jog iš namų atneštos baterijos būtų saugiai utilizuojamos.

Anot Darom2018 akcijos vadovės Austės Juozapaitytės, šiais metais organizatoriai norėtų sutvarkyti kiek galima daugiau atokesnių vietų esančių toliau nuo didžiųjų miestų, todėl labai svarbu, jog visi norintys tiek organizuoti šiuos tvarkymus, tiek juose dalyvauti kuo skubiau registruotųsi www.mesdarom.lt puslapyje ir žymėtų norimus tvarkyti taškus.  Tai daryti kviečiamos visos įmonės, klubai, organizacijos ir bendruomenės ar pavienės iniciatyvių žmonių grupės.

Darom koordinatorė Ieva Vyšniauskaitė ypač džiaugiasi, kad šiais metais itin aktyviai ruošiasi dalyvauti mokyklos. “Daugiau nei šimto mokyklų atstovai atvyko į mūsų koordinacinius susitikimus, o dalyvauti ruošiasi per penkis šimtus mokyklų” – sako Ieva.

Akcijoje tradiciškai tikimąsi sulaukti aukščiausių šalies vadovų, merų, visuomenės lyderių ir visų aktyvių piliečių. 2017 m. akcija įvyko daugiau nei 2.000 susirinkimo taškų ir joje dalyvavo daugiau nei 140 tūkst. žmonių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close