Socialiniuose tinkluose parduodamų prekių asortimentas plečiasi, jau galima įsigyti ir rūkalų

Kovo pabaigoje Alytaus apskrities policijos pareigūnė socialinio tinklo grupėje, kurioje siūlomos įvairios prekės ir paslaugos, pastebėjo skelbimą dėl parduodamų „legalių“ cigarečių. Skelbime teigiama, kad parduodamos legalios ne kontrabandinės cigaretės už patrauklią kainą. Alytaus apskr. VPK Veiklos ir Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams sutarus dėl susitikimo, 23 m. vaikinas atėjo su siūlomų „Winston Blue“ ir „Silver“ cigarečių blokais. Prekeivis iš namų su šlepetėmis pirkėjams pasiūlė 11 blokų rūkalų, kurie buvo konfiskuoti.

Pasak vyro, poilsinės kelionės metu į Egiptą jis ir kiti asmenys įsigijo leistiną kiekį rūkalų. Tačiau grįžus pakeitė nuomonę ir nutarė šiek tiek užsidirbti, o apie įstatymuose numatytus reikalavimus ir gresiančias baudas nepagalvojo.

Dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla neturint licencijos (leidimo) šiai veiklai, vyrui pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal LR ANK 127 str. 1 dalį. Bandymas prekiauti cigaretėmis užtraukia baudą nuo 300 iki 850 eurų.

Alytaus apskr. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close