Prienų „Žiburio“ antrokams vyko finansinio raštingumo pamokos

Kovo 15-ąją Prienų „Žiburio“ gimnazijoje ekonomikos mokytojos Laimos Raudonikienės kvietimu lankėsi Darius Lynykas – Alytaus skyriaus Kauno finansinių paslaugų centro „SEB“ vadovas. Svečias antrų klasių mokiniams vedė finansinio raštingumo pamokas.

Darius Lynykas kalbėjo apie karjeros planavimą, skatino rinkis tai, ką žmogus gyvenime mėgsta labiausiai. Vėliau mokinių teiravosi, kiek jie norėtų uždirbti, dirbdami mėgstamą darbą. Po ilgos diskusijos paaiškėjo, kad visi antrokai vidutiniškai nori uždirbti daugiau nei 1500 eurų. Po to svečiui pateikus dabartinių darbo užmokesčių ir mokesčių, kurie yra atskaičiuojami nuo uždirbtų pinigų, statistiką, dauguma gimnazistų liko šokiruoti.

Vėliau svečias kalbėjo apie taupymą, pateikė pavyzdžių, kaip reikia planuoti savo biudžetą. Iškėlus probleminį klausimą: „Ką pasirinkti: taupyti ar imti paskolą?“, vėl vyko įdomi diskusija.

Pamoką mokiniai baigė žiūrėdami filmuką, kaip skiriasi jų bendraamžių ir tėvų nuomonė apie ateities planus ir pinigų taupymą bei investavimą. Pamoka visiems patiko bei buvo labai naudinga.

Gerda Minajevaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close