Stakliškių gimnazija veiklos Erasmus + projekte

Kovo viduryje 3 Stakliškių gimnazijos mokiniai Agnė Šermukšnytė, Viktorija Švelpaitė, Vakaris Vindziulis bei gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Sidona Mankevičienė ir projekto koordinatorė Jolanta Ručienė dalyvavo Erasmus+ bendrojo ugdymo mokyklų strateginių partnerysčių projekto “Youth Olympic Games in European Schools” (YOGIES) partnerių susitikime Urbino mieste, Italijoje. IIS Raffaello“ licėjuje partneriai iš Karvinos gimnazijos (Čekija), Londono Regent nepriklausomo koledžo (Jungtinė Karalystė), Antalijos Has Okullari mokyklos (Turkija) ir mūsų gimnazijos susitiko trečiąjį kartą.

Susitikimo metu vyko suplanuotos projektinės veiklos: šalių ir mokyklų bei tyrimo apie Europos Sąjungą rezultatų pristatymai; paskaitos “Patyčios, smurtas ir ankstyvas išėjimas iš mokyklos” klausymasis bei plakatų ir šūkių prieš patyčias kūrimas su Microsoft Office Publisher programa; lankymasis pamokose; stalo teniso varžybos ir daugybė mums neįprastų sportinių veiklų, tokių kaip, šaudymas iš lanko, kopimas alpinistine sienele, zumba šokiai bei Juoko Jogos Akademijos užsiėmimai. Nemaža dalis laiko buvo skirta susipažinimui su Italijos kultūra – žymiausių vietų Urbino ir Rovenos miestuose lankymui, itališkų šokių mokymuisi bei itališko maisto ragavimui.

Savaitė Italijoje buvo pilna veiklų, įspūdžių, naujų pažinčių ir atradimų. Kviečiame paskaityti mokinių įspūdžius.

Sidona Mankevičienė, gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 


Kelionė į Italiją, Urbino miestą, su Erasmus+ „Yogies” projektu paliko neišdildomų įspūdžių. Gyvenau labai draugiškoje septyniolikmečio Jacopo Bruno šeimoje. Visi šeimos nariai mane priėmė nepaprastai šiltai, rūpinosi ir vaišino itališkais patiekalais. Kiekvieną dieną keliaudavome į mokyklą – Raffaello licėjų, kuriame mokosi Jacopo. Iš ryto dalyvaudavome pamokose. Nors itališkai dėstomų pamokų nesupratau, buvo įdomu susipažinti su tvarka mokykloje, stebėti, kaip mokosi licėjaus mokiniai. Net pora dienų buvo skirta sportui – žaidėme tinklinį, krepšinį, stalo tenisą, galėjome išbandyti jėgas laipiodami alpinistine sienele. Alpinistinė sienelė man labiausiai ir patiko. Supratau, kad kartais tai, kas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti lengva, dažnai reikalauja valios pastangų bei jėgų. Dalyvavome veiklose, skirtose atkreipti dėmesį į patyčias ir bendravimą – kompiuteriu darėme plakatus, kuriuos vėliau iškabino stenduose. Nemažai laiko buvo skirta ir susipažinimui su Urbino miestu: vaikščiojome po gražiausias viduramžiškojo Urbino vietas, lankėme žymiausius miesto objektus. Taip pat keliavome į šalimais esantį Ravenos miestą. Šie du miestai – neapsakomo grožio vietos, kuriose, rodos, dar gyva istorinė praeitis. Savaitė, praleista Italijoje, paliko tik geriausius prisiminimus. Esu laiminga, kad turėjau galimybę pažinti italų kultūrą, gyvenau nuostabioje šeimoje ir sutikau puikių žmonių.

Viktorija Švelpaitė, IV G klasės mokinė

 

Šaunios YOGIES projekto komandos susirinko. Labai patiko visų šalių mokiniai: draugiški ir lengvai bendraujantys. Įspūdį padarė didžiulė sporto sale. Labai patiko žaisti rankinį ir šaudyti iš lanko.

Gyvenau Gvido šeimoje. Supratau, kad italams nėra svarbesnių dalykų nei santykiai šeimoje. Gvido šeima labiausiai stebino savo artimu tarpusavio ryšiu, draugiškais santykiais ir tikru rūpinimusi vienas kitu. O tas neapsakomas italų svetingumas – jie atviri, nuoširdūs, šilti ir draugiški ! Nors šeimos vyresniuosius ir mane skyrė kalbos barjeras, nekilo jokių sunkumų bendraujant. Negaliu nepaminėti ir Italijos bažnyčių, statytų prieš šimtmečius, grožio. Džiaugiuosi vizitu, kurio metu sustiprinau ryšį su savo mokytojomis, susiradau naujų draugų ir pažinau kitokią kultūrą.

Vakaris Vindziulis, III G klasės mokinys

 


Gyvenau Elenos šeimoje. Jaučiausi šimtą kartų geriau nei įsivaizdavau išvykdama iš Lietuvos. Džiugino pro balkono duris atsiveriantis nuostabus vaizdas į kalnus, domino šeimoje auginami ir visdar tebemiegantys vėžliai, stebino tradiciniai italų patiekalai, prie kurių aštrumo reikėjo priprasti, šildė tėvų ir sesers draugiškumas bei malonus bendravimas. Susipažinau su Elenos močiutėmis, ragavau ir jų pagaminto maisto. Mane pasveikino ir jos senelis, kuris, nors ir nemokėjo anglų kalbos, tačiau stengėsi manęs paklausti įvairių dalykų apie Lietuvą. Netgi gavau lauktuvių – naminių sausainių, kuriuos parvežiau paragauti ir savo šeimai. Sekmadienį su visa šeima pietavome gimtajame jų miestelyje. Tą dieną Lietuva šventė kovo vienuoliktąją. Papasakojau apie šią šventę ir Elenos šeimai. Po pietų nusifotografavome ir važiavome į šalia esantį miestą apsipirkti.

Buvo labai smagu,palikus dvidešimties laipsnių šaltį Lietuvoje, patekti į pavasariu kvepiančią Italiją, patirti pavasarinę liūtį ir išgirsti pirmąjį griaustinį. Buvo įdomu pamatyti kitokį kraštovaizdį ir gėrėtis įspūdinga Urbino miesto architektūra bei Ravenos miesto bažnyčiomis. Buvo smagu šokti tradicinius italų šokius ir dalyvauti zumbos treniruotėje bei išbandyti šaudymą iš lanko.

 Smagiai bendravome tarpusavyje su visų šalių mokiniais. Atsisveikindami susitarėme vėl susitikti. Elena pakvietė mane atvykti į Italiją ir pažadėjo priimti dar ne kartą. Tikiuosi, kad šis planas pavyks!

  Agnė Šermukšnytė, III G klasės mokinė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close