Į Klaipėdos uostą įplauks Danijos fregata

Kovo 24 d., šeštadienį, į Klaipėdos uostą įplauks Danijos štabo ir aprūpinimo laivas ,,Niels Juel“ F-363. Fregata priklauso Pirmosios NATO nuolatinės parengties kovinių laivų grupei (angl. Standing NATO Maritime Group One – SNMG1).

Laivas į Klaipėdos uostą trumpam laikui atplaukia logistinio apsirūpinimo tikslais. Su fregata kartu atplaukia ir SNMG1 vadas jūrų kpt. Soeren Thinggard Larsen (Danija).

NATO yra keturios nuolatinės parengties laivų junginių grupės, sudarančios dvi ypač greito reagavimo pajėgas. Dvi iš jų (SNMG1 ir SNMG2) apjungia didelius antvandeninės kovos laivus, tokius kaip fregatos ir kreiseriai. Kitos dvi junginių (SNMCMG1 ir SNMCMG2) grupės, yra laivų junginiai apjungiantys priešmininės kovos laivus.  Prie grupių pavadinimo esantis skaičius reiškia, kad  grupės su skaičiumi 1 veiklą vykdo Šiaurės Europos vandenyse, o su skaičiumi 2 – pietų Europos vandenyse.

Daugiau apie NATO nuolatinės parengties laivų junginių grupes: http://www.mc.nato.int/org/smg/Pages/default.aspx

KAM

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close