Pasitinkam pavasarį su muzika

Muzikos menas – vienas iškiliausių, tiesiogiai veikiantis žmogaus dvasinį pasaulį. Iš visų meno šakų turbūt populiariausia yra muzika Ji guodžia ir džiugina. Ji atskleidžia giliausias, subtiliausias žmogaus jausmus, pripildo dvasios tuštumas ir nuvalo sielą… Ir svarbiausia yra galbūt ne tai, ar vaikas pasirinks muziko profesionalo kelią, ar ne. Svarbu, kad kuo daugiau vaikų turėtų galimybę įžengti į stebuklingą, kupiną gėrio ir grožio garsų pasaulį.

Artėjant pavasariui Prienų meno mokykloje vyksta jau tradicija tapęs fortepijono klasės mokinių ansamblių koncertas „Grojame kartu“. Šiais metais renginys vyko kovo 13 d. Jaunieji pianistai keturiomis rankomis skambino nuotaikingus skirtingų žanrų kūrinius. Džiaugiamės, kad šiuos koncertus su malonumu lanko tėveliai, kuriems įdomu pamatyti scenoje savo muzikuojantį vaiką.

Prienų meno mokyklos mokytojai organizuoja daugybę koncertų, skirtų tėvams ir Prienų visuomenei. Tai kalėdiniai koncertai, susitikimai-koncertai Prienų globos namuose, darželių ir kitų mokyklų ugdytiniams ir kt. Mokiniai noriai dalyvauja renginiuose. Vienas tokių renginių – koncertas Prienų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“. Kovo 15 d. mokytojos Oksana Kovalenko ir Tamara Speteliūnienė kartu su savo ugdytiniais paruošė ikimokyklinio amžiaus vaikučiams ir jų auklėtojoms fortepijoninius ansamblius. Koncerte dalyvavo Rusnė Matusevičiūtė (1 kl.), Saulė Tamulaitytė (1 kl.), Guosnė Genevičiūtė (2 kl.), Milda Dubinskaitė (2 kl.), Gabrielė Stanevičiūtė (2 kl.), Liepa Dėringytė (2 kl.), Greta Granickaitė (3 kl.), Elžbieta Pilipavičiūtė (3 kl.), Patricija Ruseckaitė (4 kl.), Daineta Deleckytė (5 kl.), Gabija Deleckytė (6 kl.), Emilija Juozaitytė (6 kl.), Augustė Bisikirskaitė (išp. 1 kl.). Mokiniai atliko charakteringus muzikos kūrinėlius. Skambėjo valsai, maršai, dainelės, polka, regtaimas. Mažieji klausytojai aktyviai įsitraukė į veiksmą: puikiai atsakinėjo į pateiktus klausimus, žygiavo ir garsiai plojo atlikėjams. Tikimės, kad šis susitikimas paliko daug gražių įspūdžių visiems dalyviams, o muzika skatins nuolat matyti pasaulį pilną paslapčių, netikėtumų ir nepažintų dalykų.

 

Prienų meno mokyklos vyr. mokytoja, koncertmeisterė metodininkė Oksana Kovalenko

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close