Kokie ženklai rodo, kad jau prasideda pavasaris?

Romutis Lapinskas

Gyvenu kaime – Jiestraky ir antradienį (kovo 13 d.) pirmą kartą išgirdau pavasario pranašą – vieversį. Tai manau, kad jau ir pavasaris prasideda, juk ir sniegas beveik visur ištirpo, ir oras atšyla.

Marijona Aleksynienė

Tas pavasaris šiais metais, matyt, dar negreit ateis, nes dar nemačiau parskridusių paukščių. Kai pamatau kaimyno inkile apsigyvenusius varnėnus, tuomet suprantu, kad pavasaris jau tikrai atėjo. Užtat sniegui aptirpus išlindo daug kitokių pavasario „pranašų“ – šiukšlių.

Marijona Jakubauskienė

Kad ir kokie metai, kovo vidury aš pradedu jausti, kad pavasariu „kvepia“. Tada jau ir sniego dažniausiai nebūna, ir paukščių parskridusių matosi, ir medžių pumpurai brinksta, ir žieminius drabužius į spintą pakabinti galima. Prisimenu visokių pavasarių: 1990 m. kovo pradžioje jau buvo sausa, gražu, šilta, o vaikystėje (neprisimenu, kuriais metais) balandžio 4 d. dar Nemunas buvo užšalęs – ledu į kitą pusę ėjom.

Emma Valūnienė

Man tikras pavasaris prasideda tada, kada išeina įšalas, viskas pradeda žaliuoti, šviečia saulė (bent po kelias dienas iš eilės), kada narcizai, ankstyvos tulpės pražysta, žmonės atsisegioja paltus ir eina plevėsuodami šalikais, vėjo išdraikytais plaukais, veidus saulei atsukę, kada jaunimas vaikšto susikibę už rankų, visur tvyro meilė, katinai kelia vestuves.

Rašytoja, žurnalistė Audronė Urbonaitė

Aš labai nekenčiu vasario, nes tai, mano manymu, pati tikriausia žiema – viskas, kas neįvyko gruodį ar sausį, „atiduodama“ vasarį ir maža nepasirodo! O kai ateina kovas, nesvarbu, ar sninga, ar lyja, aš jau turiu vilties, kad prasidėjo pavasaris, nes pavasaris – man darbingiausias metas. Pavasarį aš sugalvojau daug visokiausių idėjų, kurios rugsėjį jau „eina velniop“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close