„Makaronų tiltuose 2018“ geriausiai sekėsi Prienų „Žiburio“ gimnazijos trečiokų komandoms

Kovo 12 dieną Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko nacionalinio mokinių čempionato „Makaronų tiltai 2018“ atrankos etapas, kurį organizavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto atstovai. Čempionate savo jėgas išbandyti panoro trylika I–IV klasių „Žiburio“ gimnazijos ir dvi „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių komandos.

Pirma išklausę VGTU dėstytojo patarimus apie tilto konstrukcijas bei taisykles, mokinių komandos gavo spagečių, plastilino ir turėjo per 45 minutes sukurti tvirtą tiltą, kuris galėtų atlaikyti kuo didesnį svorį. Po įtempto darbo susirinkusiųjų laukė smagiausia ir įdomiausia renginio dalis – svorių kabinimas ir tiltų laužymas.

Nors visiems čempionato dalyviams sekėsi puikiai ir visi tiltai atlaikė nemažą svorį, šį kartą sėkmė šypsojosi trečiokų komandoms – jos pasidalijo prizines vietas. Patį tvirčiausią tiltą pastatė Augustės Burbaitės, Adrijos Eidukaitės, Dominyko Baranausko ir Arijaus Lodos komanda: jų makaronų tiltas svėrė 284 g ir atlaikė net 2,6 kg svorį. Antroji buvo Urtės Tamošiūnaitės, Šarūno Rūgio, Pauliaus Šiugždinio ir Simonos Liaukutės komanda: jų tiltas svėrė 281 g ir atlaikė 2,3 kg. Trečią vietą užėmė Eriko Mažeikos, Saulės Kulvinskaitės, Danielio Matukaičio ir Kristupo Baltuonės komanda: jų tiltas svėrė 215 g ir atlaikė 2 kg svorį.

Po čempionato I vietos laimėtojų komanda – Augustė, Adrija, Dominykas ir Arijus – mielai dalijosi įspūdžiais: pastatyti tvirtą tiltą nebuvę labai sunku ir jie užtruko vos 20 minučių, o laimėti padėjo pozityvus nusiteikimas, kad laimės. Nugalėtojų komandos gauna kvietimą dalyvauti moksleivių čempionato finale.

Šio čempionato iniciatorius fizikos mokytojas Vydmantas Petraška papasakojo, kad mintis rengti konkursą kilo pamačius tokias varžybas VGTU. Taip pat mokytojas atskleidė, jog statant tiltus reikalingas ne tik kūrybiškumas, bet ir fizikos dėsniai. Tiek fizikos mokytojas, tiek visi dalyviai džiaugėsi labai patenkinti naudingai ir smagiai praleistu laiku.

Gerda Minajevaitė

Nuotrauka Gerdos Minajevaitės

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close