Tekstilės parodoje – baltų ženklai

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre atidaryta kilnojamoji tekstilės paroda „Pradžioje buvo ženklas…“.

Pasak parodos kuratorės Birutės Sarapienės, parodoje eksponuojami įvairia tekstilės technika sukurti kūriniai skatina domėtis savo tautos meno ištakomis, ženklų ir simbolių reikšmėmis.

Parodos eksponatai sukurti gilinantis į baltų simboliką, semiantis idėjų iš mūsų liaudies raštų, derinant protėvių patirtį su šiuolaikinėmis technologijomis. Parodoje eksponuojami ne tik tradiciniai tekstilės kūriniai, bet ir skaitmeninė spauda ant tekstilės, drobės, tekstiliniai atspaudai nuo įvairių paviršių, ne tik paspartinantys kūrėjų darbą, bet ir suteikiantys plačiausias galimybes įgyvendinti savo sumanymus.

Prienuose eksponuojama per tris dešimtis dvidešimties autorių kūrinių, sukurtų įvairia technika ir atskleidžiančių kiekvienos autorės savitą požiūrį į ženklus.

Paroda veiks iki balandžio 30 d., ją aplankyti galima darbo dienomis 10–18 val.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close