Žemei reikia draugų ir supratimo

Kovo 20-ąją, minint Pasaulinę Žemės dieną, Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių ugdymo skyriuje vyko ekologinio plakato konkurso „Žemei reikia draugų. Gamtos dovanos sveikatai“ laureatų apdovanojimo šventė. Joje dalyvavo geriausių piešinių – plakatų autoriai ir jų mokytojai iš Prienų rajono mokyklų ir Alytaus rajono Alovės pagrindinės mokyklos Vinciūnų pagrindinio ugdymo skyriaus.

Konkursui buvo pristatyti 143 mokinių darbai, kuriuos vertino komisija, atrinkdama pačius geriausius, atspindinčius temą ir pasižyminčius originalumu bei išradingumu. Komisijos pirmininkas – Remigijus Janušaitis, Birštono meno mokyklos dailės mokytojas ekspertas, nariai: Oksana Radzvilavičienė, Prienų švietimo centro metodininkė, Ilona Ramanauskienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė, Laimutė Jančiukienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vyriausioji specialistė.

Mokinių darbai buvo vertinami pagal amžiaus grupes. Pirmąsias vietas laimėjo:

1 – 4 kl. – Airida Ališauskaitė ir Austė Kukankaitė (4 kl.) iš Balbieriškio pagrindinės mokyklos (mokyt. Gražina Antanavičienė);

5-8 kl. – Vilius Daugėla (8 kl.) iš Alytaus rajono pagrindinės mokyklos Vinciūnų pagrindinio ugdymo skyriaus;

9-12 kl. – Viktorija Brazauskaitė (11 kl.) Jiezno gimnazija (mokyt. Audronė Jusienė):

Antrąsias vietas laimėjo:

1-4 kl. grupėje – Eglė Karčiauskaitė, 1b kl., „Ąžuolo“ progimnazija (mokyt. Janina Pranskevičienė);

5-8 kl. grupėje – Bernadeta Klizaitė, 5 kl., Jiezno gimnazija (mokytoja Audronė Jusienė);

9-12 kl. grupėje – Gintarė Našlėnaitė, 11 kl., Stakliškių vidurinė mokykla (mokytoja Lina Andriuškevičienė).

Trečiosios vietos atiteko:

1-4 kl. grupėje – Emilijai Vilčinskaitei, vaikų lopšelis-darželis „Pasaka“,  priešmokyklinė grupė (auklėtoja Danutė Žukauskienė);

5-8 kl. grupėje – Karolinai Diškevičiūtei, 5 kl., Jiezno gimnazija (mokytoja Audronė Jusienė);

9-12 kl. grupėje – Rūtai Bekešiūtei, Jiezno gimnazijos 11 kl. (mokytoja Audronė Jusienė).

Komisija nominacijomis įvertino dar 14 mokinių:

Už originalumą – Daivą Mazuronytę, Jiezno gimnazijos 8 kl. (mokytoja Audronė Jusienė);

Už minties gilumą – Erviną Mažrimą, Stakliškių pagrindinės mokyklos 2 kl. (mokytoja Valė Petkevičienė);

Už meniškumą – Deivydą Bartuševičių, Jiezno gimnazijos 11 kl. (mokytoja Audronė Jusienė);

Už kūrybiškumą – Rasą Radžiūnaitę, Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyrius, 3 kl. (mokytoja Daiva Alaveckienė);

Už kūrybišką idėjos perteikimą – Eglę Zujūtę, Balbieriškio pagrindinė mokykla, 6 kl. (mokytoja Jelena Milaš).

Visus susirinkusius į šventinį renginį nudžiugino labai įtaigiai suvaidintas  „Degsnės ligoninės priimamasis“, kuriame akcentuojamas žmogaus ir gamtos santykis, gamtos dovanos, padedančios išvengti nejautrių medikų ir farmacininkų. Pasak vaidinimo personažų, „gamta iš tiesų mums dovanoja daug vaistų, kurių tikrai nereikia ieškoti vaistinėse. Šie vaistai auga pievose, pamiškėse, paupiuose. Gamtos dovanos žmogui yra nesuskaičiuojamos ir neįkainojamos! Gamta yra mūsų namai, kurių negalima teršti, iš jų reikia pasiimti viską, kas gali padėti išsaugoti gerą sveikatą. Mes per daug stebime gamtą ir per mažai gyvename su ja. Jau seniai žinoma, kad pigiausia vaistinė yra gamta. Daug kas joje nekainuoja nieko arba beveik nieko…“

Konkurso dalyvius ir jų mokytojus sveikino Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius, Prienų sveikuolių klubo „Versmenė“ pirmininkė Leonora Klantienė, Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centro Prienuose administratorė Loreta Šaltienė, o taip pat nuolatinė renginio rėmėja, ekologinio ūkio šeimininkė Onutė Oleškevičienė.

Balbierškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Neringa Zujienė šventės svečiams ir rėmėjams įteikė plakato konkurso „Žemei reikia draugų“ suvenyrus – „Žemės paukščius“.

Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas, JMB koordinatorius Kastytis Tarasevičius įteikė padėkas ir atminimo dovanėles Deimilei Diškevičiūtei, Stakliškių vidurinės mokyklos 9 kl. mokinei, Simui Ferevičiui, Prienų „Revuonos“  vidurinės mokyklos 4 kl. mokiniui, ir Prienų vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ priešmokyklinukams už kolektyvinį darbą, o visiems dalyviams  padėkojo už gražų bendradarbiavimą.

Po pagrindinio renginio, šventės svečius, rėmėjus ir mokytojus organizatoriai pakvietė užsukti į mokyklos skaityklą, virtusią paslaptingu arbatos degustavimo kambarėliu, kuriame apie žolelių arbatas pasakojo ir dalijosi patirtimi buvusi mokyklos mokytoja Angelė Kastantinavičienė. O mokiniai tuo metu apie gamtos dovanas žmogaus sveikatai daug įdomaus sužinojo iš visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Redos Žaromskytės.

 

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close